16
Mayıs
2024
Perşembe
ÜSKÜDAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Alevilerin oyları CHP'ye

CHP birinci bölge milletvekili adayları, Karacaahmet Cemevi’ni ziyaret etti…

CHP İstanbul Birinci bölge milletvekili adaylarından Ali Topuz, Algan Hacaloğlu, Ali Kılıç, Hüsniye Kaya, Ahmet Tan ve Üsküdar ilçe teşkilatından partililer Karacaahmet Cemevi’ni ziyaret etti…

Ziyaret sırasında konuşan milletvekili adayı Algan Hacaloğlu, CHP’nin Alevilerin dini ve eğitim sorunlarına çözüm getireceğini belirterek şunları söyledi: “Atatürk, insani Alevi kültüründen feyz almış bir önderdir. CHP, iktidar olması halinde laiklik çizgisinden sapmayan Alevilerin dini ve eğitim sorunlarını mutlaka çözecektir.”

Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu eski Genel Başkanı Ali Kılıç da, CHP’nin, eski ezberciliği bir kenara bıraktığını, gerçeklerden yola çıktığını ifade ederek, sözlerine şunları ekledi: “ CHP biriken ve acil çözüm bekleyen Alevi sorunlarına mutlaka çözüm üretecek. 37 aydının yakıldığı Madımak Oteli’nde mutlaka bir müze açılacak…”

Karacaahmet Sultan Dergahı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı (dede) Muharrem Ercan, CHP adaylarının ziyaretinden duydukları memnuniyeti belirterek şöyle konuştu: “Atatürk ilkelerine gönülden bağlı Aleviler siyasette her zaman sosyal demokratları destekledi. Bu seçimlerde da aynısı olacak. Tabii, AKP ve diğer partilerden de Alevi adayları var… Biliniz ki onlar Alevi toplumu tarafından sevilmeyen kişilerdir… Sorunlarımız birikti… Alevi cemevleri, Alevi toplumu, cenazesini kaldıracak, dini ibadetleri yönetecek dede bulamıyor. Diyanet, camilerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Alevi cemevlerinin de bu yardımlardan mahrum bırakılmaması gerek. Okullarda zorunlu din derslerinin kaldırılması isteğimiz…”


kenthaber
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2007 Perşembe 17:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?