30
Mayıs
2024
Perşembe
ÜSKÜDAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Çılgın Türk son yolculuğuna uğurlandı

Kurtuluş Savaşı'nın son gazisi emekli piyade albay Mustafa Şekip Birgöl, devlet töreniyle son yolculuğuna uğurlanırken binlerce kişi de Atatürk'ün son askerinin arkasından yürüdü.

Birgöl için ilk tören sabah saat 11.00'da 1. Ordu Komutanlığı'nın Selimiye Kışlası'nda başladı. Törene, Birgöl'ün kızı İpek Artunç, eşi ve torunları ile diğer yakınlarıyla birlikte Meclis Başkanı Toptan, Başbakan Yardımcısı Yazıcı, Genelkurmay Başkanı Başbuğ, emekli Genelkurmay Başkanlarından Yaşar Büyükanıt, Hüseyin Kıvrıkoğlu ve kuvvet komutanlarının yanı sıra DSP lideri Sezer, MHP Genel Başkan Yardımcısı Vural, Vali Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, ile gaziler ve vatandaşlar katıldı.

"Son Gazi Emekli Albay Mustafa Şekip Birgöl 1903-2008'' yazısı ile etrafı kırmızı beyaz çiçeklerle bezeli gazinin üniformalı gençlik fotoğrafının arkasına konulduğu katafalkın önünde ise gazinin İstiklal Madalyası yer aldı. Naaşı başında Genelkurmay Başkanlığı Kurtuluş Takımı askerleri nöbet tuttu.

SON ÇILGIN TÜRK
Başbakan vekili olarak konuşan Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Birgöl'ün şahsında, bütün şehit ve gazilerin manevi huzurunda söz veriyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti ebediyete kadar yaşayacaktır" dedi. Birgöl için Selimiye Camisi'ndeki cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Caminin avlusu yetersiz kalınca çok sayıda vatandaş, içeri giremedi. Bir grup Kore ve Kıbrıs gazilerinin de bulunduğu bir grup cami dışında kaldı. Namazın ardından Birgöl'ün tabutu top arabasında askeri bando ve oluşturulan kortej eşliğinde taşındı. Cenazenin geçtiği güzergahlarda vatandaşlar bayrak sallayıp karanfiller attı. Son gazisinin cenazesi Karacaahmet'te toprağa verildi. 

Müftüden helallik

Cenaze namazını kıldıran İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı' "Burada bir büyük neslin, bir büyük temsilcisini İstiklal Savaşı'nın son temsilcisini uğurluyoruz. Keşke bu kıldığımız son şehit ve son gazi cenaze namazı olsa" dedi.

G.Doğu gazisi son görevde

Törende 1995 yılında Hakkâri Yükesekova'da vatani görevini yaparken mayın basarak iki bacağını kaybeden gazi Fatih Düdükçü de hazır bulundu. Anne ve babasının yardımıyla ticari taksiyle tören yerine gelen Düdükçü, Birgöl'e selam durdu.

Sabah
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 11:24:47
Güncelleme :15 Kasım 2008 Cumartesi 11:34:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?