24
Mayıs
2024
Cuma
ÜSKÜDAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Gecekondu yıkımında olay

Üsküdar Örnek Mahallesi’ndeki gecekonduların yıkımı sırasında zabıta görevlileri ve vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Evinin yıkılmak istenmesine sinirlenen bir kadın zabıta müdürüne yumruk attı.

Üsküdar Örnek Mahallesi Kurbağalıdere mevkiinde bulunan 7 gecekondunun yıkımına sabah saatlerinde başlandı. Vatandaşlara verilen bir aylık sürenin dolması üzerine Üsküdar Belediyesi’ne bağlı yıkım ekipleri, Çevik Kuvvet eşliğinde Kurbağalıdere mevkiine geldi.

Yıkılmak istenen ilk gecekonduda oturan bayan, yeni doğum yaptığını ve gidecek yeri olmadığını belirterek, yıkıma engel olmak istedi. Evin yıkılması gerektiğini belirten görevliler, kadını dışarıya çıkardı. Bu sırada elinde taş bulunan bir vatandaş, belediye görevlisinin üzerine yürüdü. Bunun üzerine belediye ekipleri ve vatandaşlar arasında arbede yaşandı.

Arbede sonucunda bir kişi gözaltına alınırken, Çevik Kuvvet’in de müdahalesiyle gerginlik yatıştırıldı. Gecekondu, vatandaşların bölgeden uzaklaştırılmasının ardından yıkıldı.

Ekipler daha sonra yıkım kararı verilen diğer gecekondunun bulunduğu yere gitti. Bu sırada, evinin yıkılmak istenmesine sinirlenen bir kadın, zabıta müdürüne yumruk attı. Zabıta müdürünün de kadına karşılık vermesiyle ortalık karışırken, ev sahibi kadın ve zabıta müdürü yere düşerek adeta güreşti.

Gerginliğin artması üzerine, eline büyük bir demir sopa alan bir zabıta görevlisi, taşkınlık çıkaran grubun üzerine yürüdü. Yaşanan kargaşa sırasında polis, elinde bıçak bulunan bir kişiyi fark etti. Bıçak, şahsın elinden güçlükle alındı. İsmi açıklanmayan şahıs, gözaltına alınarak polis aracına bindirildi.

Yaşanan tartışma ve arbedelerin ardından ikinci bina da yıkıldı. İkinci binanın ardından yıkım ekipleri, diğer binaya yöneldi. Ev sahibi vatandaşların ellerinde balta ve şişelerle beklediğini gören yıkım ekipleri ve Çevik Kuvvet, bir süre olay yerinde bekledi. Yapılan görüşmeler sonrasında ekipler, grubu ikna ederek, yıkım çalışmalarına devam etti.

Öte yandan, yıkılacak bir gecekondu içindeki köpek, son anda fark edildi. Bunun üzerine iş makinası durduruldu ve köpek zabıta tarafından evden çıkarıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 13:27:32
Güncelleme :31 Mart 2005 Perşembe 14:08:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?