17
Mayıs
2024
Cuma
ÜSKÜDAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

İstanbul-Üsküdar: Minik Başkan'dan ilk emir: Sokak çocuklarına sahip çıkın

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Selimiye İlköğretim Okulu’ndan bir grup öğrenci Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır’ı ziyaret etti. Oldukça sıcak ve neşeli geçen ziyaret sırasında Belediye Başkanı Çakır, çocuklarla sık sık şakalaştı.

Ziyaret esnasında Başkan Çakır oturduğu başkanlık koltuğunu öğrencilerden birine devretmek istedi. Bunun içinde koltuğa oturmak isteyen öğrenciler arasında demokratik bir seçim yapılmasını istedi. Başkanlık makamında gerçekleşen seçimden sonra Selimiye İlköğretim okulu 5. Sınıf öğrencisi Aybüke Karabay başkanlık koltuğuna oturdu. Başkanlıkta arkadaşlarının isteklerini dinleyen Aybüke, aynı zamanda da hemen çözüm üreterek belediye yetkililerine çeşitli telkinlerde bulundu. Belediye Başkanı Mehmet Çakır’dan da öncelikle sokaklarda yaşayan çocuklar için önlem almasını istedi. Bir dizi öneride bulunarak en kısa zamanda onların topluma kazandırılması için faaliyete geçilmesi gerektiğini söyledi. Üsküdar da bulunan okulların bir çok eksikliklerinin olduğunu, aynı zamanda kendi okullarının da bazı ihtiyaçları olduğunu söyleyerek kendisinden eğitim ve öğretime destek sağlamasını istedi. Başkan Çakır da, en kısa zamanda bu isteklerinin çözüm bulacağını ve problemleri yerinde tespit ederek hepsinin ihtiyaçlarının giderileceği taahhüdünde bulundu.

Belediye Başkanı Mehmet Çakır kendisini ziyaret eden çocuklara; “Ulusumuzun en değerli varlığı olan çocuklarımızın, güzel bir ortamda yetişmeleri ve hiçbir sıkıntı ve güçlük çekmeden yaşamlarını sürdürmeleri temel amaçlarımız arasındadır.Yarınlarımız onlara emanet, geleceğimizin teminatı yine onlardır. Şu anda bulunduğumuz makamlar gelip geçicidir, önemli olan insanların faydasına yapılacak güzel hizmetlerdir. Herkes üzerine düşen görevi bu anlayışla yaparsa ülkemiz de refaha , mutluluğa kavuşur. Siz sevgili çocuklarımızın bu yaşta üzerine düşen en büyük görev derslerini en güzel şekilde takip ederek gelecekte vatanına ve milletine bağlı, toplumsal değerlerini üst seviyede tutan birer birey olarak yetişmelerini sağlamak için çalışmasıdır. Sizler bir toplumun geleceğisiniz. Her toplum, çocuklarına sahip çıkmak, onların en iyi biçimde yetişmelerini sağlamak zorundadır. Çocuklar sevgiyle büyüyen çiçeklerdir. Gülen yüzler, sevinç içerisinde parlayan gözler, her zaman sevgiye gereksinim duyan sıcacık yürekler, aslında hepimizin ortak umudunu yansıtmaktadır. Bu dileklerle hepinizi en derin sevgilerimle kucaklıyorum ve tekrar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum” dedi. Ziyaretten sonra Başkan Çakır, öğrencilerin her birine Üsküdar Belediye Başkanlığı’nın yayına hazırlamış olduğu, Hayal Şehir, Öğretmenin Günlüğü, Kuzguncuk ve Heybe kitaplarından hediye etti.

Etkinlikler Devam Ediyor...

Üsküdar Belediyesi olarak ulusun ve çocuklarımızın bu mutlu günlerinde onların sevinçlerine ortak olmak ve bu mutluluğu bir kat daha arttırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyoruz. İlk olarak Üsküdar’daki kültür merkezlerinde çocuklar için bir dizi konser tertip edildi. Üsküdar da bulunan ilköğretim okullarının öğrencilerinin davetli olarak katıldığı konserlerde sevinç, coşku ve heyecan hakimdi. Burhaniye Münevver Ayaşlı, Çengelköy Ahmet Yüksel Özemre Kültür Merkezleri’nde düzenlenen TSM ve THM konserlerinde çocuklar bir ömür boyunca unutamayacakları zevkli dakikalar yaşadılar. Çocuklara eşlik eden öğretmen ve velilerde kendilerini bu sevinç yumağının içinde bularak hep birlikte çocuklarının mutluluklarını paylaştılar.

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri devam ediyor. 24 Nisan 2004 Cumartesi günü Üsküdar Demokrasi Meydanı’nda Saat:10.00’da İlkokullar arası halkoyunları yarışması düzenlenecek. Bu organizasyona da tüm çocuklarımız ve vatandaşlarımız davetlidir.

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2004 Cuma 19:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?