18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÜSKÜDAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Shibuya’dan iadeyi ziyaret

Geçtiğimiz aylarda Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet ÇAKIR ve ekibi tarafından ziyaret edilen Shibuya Belediye Başkanı ve çalışanları bu defa Üsküdar'dalar. 6 günlük ziyaretlerinin ilk gününde Üsküdar Belediyesi'ni ve belediyeye bağlı TOGEM, Bilgi Evi, Cemil Meriç Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi'ni gezdiler. Birimlerle ilgili genel bilgileri alan Japon Heyeti daha sonra İBB Çamlıca Sosyal Tesislerine gittiler. Türkiye de kalacakları 6 gün boyunca Üsküdar ve İstanbul'un tarihi ve doğal güzelliklerini gezecek olan ekip Üsküdar Belediyesi tarafından ağırlanacak.

Ayrıca Türkiye'deki belediyeler arasında ilk defa Üsküdar Belediyesi tarafından geçtiğimiz kış başlatılan Japonca kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler için Üsküdar Belediyesi Çamlıca Eğitim Merkezinde bir tören düzenlendi. Törene Japonya Konsolos Vekili Mitsuru Horigochi, Japonya Kültür Ateşesi Miho Adachi, Shibuya Belediye Başkanı Toshitake Kuwahara, Üsküdar Kaymakamı S.Saffet Karahisarlı, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, Türk Japon Dostluk Derneği Kurucusu ve Onursal Başkanı Doğan Sofracıoğlu ve Türk-Japon meclis üyeleri katılarak başarılı öğrencilere sertifikalarını verdiler.

Törenden sonra İstanbul Ticaret Odası'nın Kandilli'deki sosyal tesislerine geçilerek Üsküdar ve Shibuya şehirleri arasında kardeşlik protokolü imzalandı. Törende konuşma yapan her iki belediye başkanı'nında ortak görüşü bu protokol sayesinde her iki şehir asındaki dostluğun, bilgi ve kültür alışverişinin artacağı gerçeğiydi.
mertcan
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 00:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?