18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÜSKÜDAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Sokakta çalışan çocuklara müzik eğitimi

Sokakta çalışan çocuklara, Üsküdar Beledilyesi tarafından müzik eğitimi veriliyor. Üsküdar Belediyesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Sokak Çocukları Koordinasyon Birimi, sokakta çalışan ya da risk altındaki çocukların kendilerini ifade etme ve ilgi yeteneklerini ortaya koymaları amacıyla orkestra ve koro çalışması düzenliyor.

Eğitimine devam eden 10-17 yaş arası çalışan kız-erkek çocukları kapsayan faaliyetin ilk seçmeleri Yavuz Türk İlköğretim Okulu’nda okuyan 31 öğrenciyle 6 Nisan Çarşamba günü Üsküdar Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bu seçmeler diğer okullardaki sokakta çalışan çocukları da kapsayacak. Bütün taramalar sonucunda yaklaşık 45 öğrenciyle devam edilecek. Yapılacak müzik çalışmalarının bütünü ücretsiz olacağı gibi, öğrencilerin mağduriyetlerine göre okul başarılarına paralel ekonomik destek de sağlanacak. Bu destek "şartlı yardım" olarak devam edecek.

Üsküdar Kaymakamı Saim Saffet Karahisaarlı, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, Üsküdar Belediye Toplum Merkezi Koordinatörü Abdullah Yılmaz ve Üsküdar Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Müdürü Nebahat Yıldırım’ın katıldığı ilk elemelerde 20 öğrenci müzik eğitimi almaya hak kazandı.

Program Sorumluları:
Nilgün Yılmaz: Sokak Çocukları Birimi Asistanı, Sedat Sarıgül: Program Sanat-Müzik Danışmanı, Evrim Erkan: Orkestra Sorumlusu, Müzik Öğretmeni

Çalışma yeri: Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi

Kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 13:57:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?