17
Mayıs
2024
Cuma
ÜSKÜDAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Ünlü Gurme yazar Emine Beder İSMEK’te

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK)’nın Paşakapısı Cezaevi’ndeki kursta ünlü gurme-yazar Emine Beder, bayan mahkumlara yemek yapmasını öğretecek.

Cezaevinde bu yıl açılan kursta ders verecek olan Emine Beder, amaçlarının mahkumlara meslek öğretmek olduğunu belirterek,"Bayan mahkumlara meslek öğreterek ileriki hayatlarında toplumsal dışlanmışlıktan kurtarmak ve topluma kazandırmak amacıyla yürütülen bir proje. Böyle bir projenin içinde yer almaktan kendimi şanslı hissediyorum. Onlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım." dedi.

Cezaevi yönetimi ile İSMEK’in mahkumlar için düzenlediği projenin bir parçası olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Beder, yemek kursunda yapılan yemeklerin satışa sunulacağını ve buradan mahkumlar için bir katma değer sağlanacağını ifade etti.

Emine Beder Kimdir?
1960 yılında Konya Akşehir’de doğdu. 1990 yılından beri birçok televizyon programında danışman ve sunucu olarak çalışan Beder, 1994’te Sabah’ta, 1996 yılında ise Sofra dergisinde yazar ve danışman olarak bulundu. Bazı özel kurslarda usta öğreticilik yaptı. Halen ulusal televizyon ve radyolarda çeşitli programlar hazırlayan Beder, yemek konusunda yaptığı araştırmalar ve kitapları bulunmaktadır.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2004 Pazartesi 10:00:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nihal erbakan IP: 88.241.220.xxx Tarih : 18.01.2008 14:09:06

ben emine hanımla LİVİO mısırözü yağlarının düzenlediği yemek yarışmasında birlikte yarışmıştım.kendisi 1. olduğu zaman bende en yaratıcı menü ödülünü almıştım. kendisi beni hatırlar sanıyorum.kendisiyle yazışmak istiyorum.mail adresini bilmiyorum.bana yardımcı olursanız sevinirim. ayrıca emine hanımın böyle bir projede yer alması çok mükemmel bir çalışma.kutluyorum.bende istedim ama nazillide böyle bir çalışma yok.en azından şimdilik.saygılarımla.