17
Mayıs
2024
Cuma
ÜSKÜDAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Üsküdar AKP adayı Çakır :Sosyal belediyecilik yapacağız

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Üsküdar belediye başkan adayı Mehmet Çakır, belediyecilik anlayışını farklı bir boyuta yönlendireceklerini söyledi.

Bugüne kadar süregelen belediyecilik anlayışının dışına çıkarak, sosyal belediyecilik kavramını içeren bir hizmet politikası izleyeceğini dile getiren Çakır, “Kaldırım yap, kaldırım boz gibi bir anlayışımız olmayacak. Sosyal belediyecilik anlayışını öne çıkartmaya çalışacağız. Sosyal belediyecilik anlayışı dediğimizde bunun içerisine kültür, turizm, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, eğitim, yardıma muhtaç insanların gözetilmesi gibi hususlar girer.” dedi.

Gönüllü kültür hizmetleri yapılması için ön ayak olacaklarını dile getiren Çakır, “Ancak bu işlerde gönüllülüğü esas alacağız. Kültür merkezlerimizde bu tür faaliyetlerin içerisinde bulunanlar, yaptıkları işin karşılığında maddi menfaat beklentisi içerisinde olmayacak. İnsanların bu kültür evlerinde hizmetkar olacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu. “Bizim fikrimiz, dünya görüşümüz bellidir.” diyen AKP Üsküdar adayı Mehmet Çakır şöyle konuştu: “Bizim dünya görüşümüzü paylaşmayan insanlarla da hiçbir ayrım gözetmeden, her meselede birlikte çalışacağız. Çünkü toplum bir mozaiktir. Bu mozaik içerisinde var olan zenginliklerimizin yani bütün kültürlerin temsili, aktif çalışmaların sergilenmesi, toplumun aydınlatılması konusu vardır. Temel hedefimiz budur. Halkın her kesimiyle bütünleşmiş, halkıyla her konusunu istişare edebilen bir belediyecilik anlayışı içerisinde olacağız.” Üsküdar’ın şu anki görüntüsüyle bir köyü andırdığını dile getiren Çakır, şöyle devam etti: “Üsküdar 3 bin yıllık tarihi olan bir yerleşim yeri. Buradaki tarihi dokuyu da muhafaza ederek Üsküdar’ı modern bir görünüme kavuşturacağız. Halk şimdiye kadar hep vaade alıştırılmış. Vaatlerde bulunulmuş ama; bir şey yapılmamış. Biz herhangi bir vaatte bulunmuyoruz. Tam tersine insanlardan bir şeyler talep ediyoruz. Halk da bizim bu farklılığımızı, samimiyetimizi görüyor.”

zaman
Yayın Tarihi : 10 Mart 2004 Çarşamba 15:23:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?