3
Mayıs
2024
Cuma
ÜSKÜDAR - ÜSKÜDAR - İSTANBUL
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

İstanbul Uçurtmacılar Derneği

İstanbul Uçurtmacılar Derneği, 30 yıldan bu yana uçurtmacılık faaliyetleriyle ilgilenen Mehmet Naci Aköz tarafından 1986 yılında önce birlik olarak kuruldu, ardından 1997 yılında resmileşerek dernek oldu.

Dernek, çatısı altında Mehmet Naci AAköz Uçurtma Müzesi, Uçurtma Gönüllüleri Kulübü ve Avrupa Sportif Uçurtmacılık Federasyonu Türkiye Temsilciliğini de barındırıyor.

 Uçurtma Gönüllüleri Kulübü çalışmaları, İstanbul Uçurtmacılar Derneği ve Uçurtma Dünyası tarafından desteklenmektedir.

Uçurtma kurumlarımız / etkinliklerimizle ilgili kısa bilgilendirmeler


İstanbul Uçurtmacılar Derneği 1997 Yılında kurulmuş, ülkemizin ilk ve tek resmi uçurtma kurumudur.

Uçurtma kültürünü yaşatmak, geliştirmek, yaygınlaştırmak ve uygulamalı eğitimlerini vermek üzere faaliyetlerini sürdürmektedir.

İstanbul Uçurtmacılar Derneği ve alt kurumları, sosyal sorumluluk projesi kapsamında hiçbir faaliyetini ücretlendirmemektedir.



Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi, ülkemizin ilk ve tek uçurtma müzesi olarak 2005 yılında İstanbul Uçurtmacılar Derneği çatısı altında kurulmuştur.
Mart 2010 yılı itibariyle;16 ülkeden toplanmış 850 parçalık koleksiyonuyla ziyaretçilerini beklemektedir. ( Uçurtmalar, Uçurtma yayınları, Uçurtma malzemeleri ve Çeşitli uçurtma objeleri )

Tüm mesai günleri 10 00 – 17 00 arası açık olan Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi ziyaretleri ücretsizdir.

Toplu veya ferdi katılımlı ziyaretlerde yaklaşık 1,5 saatlik olarak uygulanan programlarda atölye çalışması ve rehber eşliğinde müze gezisi yaptırılmaktadır.

 

Uçurtma Gönüllüleri Kulübü; 1997 Yılında kurulmuş, ülkemizin ilk uçurtma kulübüdür.

Sivil toplum kurumları ve okullara yönelik faaliyetleri oldukça yoğundur.
Uygulamalı uçurtma atölyeleri, uçurtma konulu konferans, video gösterimleri ve okullarda kurulan uçurtma kulüplerine verdiği desteklerle çalışmalarını sürdürmektedir.

 

www.ucurtmadunyasi.com uçurtma ile ilgili ülkemizdeki en geniş kapsamlı sitedir. İçinde barındırdığı linklerle ister ülkemizdeki uçurtma ile ilgili gelişmelerden bilgi edinin, isterseniz uçurtma yapımını ve uçurmasını öğrenin, isterseniz dünyadaki yüzlerce uçurtma kulübüne ulaşın.

 

Mehmet Naci Aköz
İstanbul Uçurtmacılar Derneği Başkanı

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Aziz Mahmut Hüdayi Mah. Bakıcı Sok.No:16 (Üsküdar Belediyesi¸ karşı sokağı)
Adres2 :Üsküdar / İstanbul
Posta Kodu :
Telefon :2165532337 - 5326161466
Faks :
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.