18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÜSKÜDAR - ÜSKÜDAR - İSTANBUL

Bu sefer ateş düştüğü yeri yakmasın

MİNİBÜS KAZASINDA ÖLEN ÖMER'İN AİLESİ VE ARKADAŞLARI KAZA YERİNDE EYLEM YAPTI

Üsküdar'da bir minibüsün çarparak yaklaşık 15 metre sürükleyip ölümüne neden olduğu 16 yaşındaki lise öğrencisi Ömer Ersöz'ün ailesi ve arkadaşları kazanın meydana geldiği yerde eylem yaptı. Acılı anne ve baba, minibüs esnafına haklarını helal etmediklerini belirterek, "Devlet ihmalinden bu minibüs terörü meydana geliyor" dediler.

Üsküdar Cumhuriyet Lisesi 10. sınıf öğrencisi Ömer Ersöz'ün arkadaşları dertsen çıktıktan sonra üzerlerinde okul üniformaları ile kazanın meydana geldiği Kısıklı Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 100 lise öğrencisi, yürüyüş sırasında karşılaştıkları bir minibüsçüyü ıslık çalıp, alkış tutarak protesto etti.

Kısıklı Cadde'sinde kazanın olduğu noktada yolun iki şeridini kapatıp, yere oturan gençler trafiğin aksamaması için polis tarafından uyarıldı. Ellerinde Ömer'in fotoğrafları ile hazırlanan pankartları taşıyan öğrenciler, kazayı protesto etti. Ömer ile aynı okulda okuyan bir arkadaşı, minibüslerin bir an önce kaldırılması gerektiğini belirterek, "Başka canların yanmaması, başka Ömer'lerin ölmemesi için eylem yapıyoruz. 9 yıldan beri Emniyet Mahallesi'nde oturuyorum. 9 yıldır bu yolda birçok kişi can verdi. Niye başka araçlar değil de hep minibüsler?" dedi.

Liselilerin eylemi devam ederken hayatını kaybeden Ömer'in annesi Aylin Ersöz, babası Murat Ersöz ve kardeşi Oğuzhan ile yakınları da ellerinde Ömer'in fotoğrafı ile yürüyerek gençlerin yanına geldi. Ömer'in annesinin gelmesi ile birlikte gençler, "Anneciğim ağlama evlatların burada" diye slogan attı. Anne Aylin Ersöz, kaza günü oğlunun yanında bulunan 2 arkadaşına sarılarak, öptü.

Baba Murat Ersöz ise yaptığı açıklamada bir hafta önce oğlunun minibüs terörüne kurban gittiğini belirtti. Minibüsün güzergahı dışında seyrettiğini ve polislerin kendisini görmemesi için direk yola çıktığını belirten Ersöz, minibüsün oğlunun da aralarında bulunduğu 3 çocuğun üzerine geldiğini söyledi. Hukuki sürecinin başladığını belirten Ersöz, "Buradan mahkemeye sesleniyorum bu bir katliamdır. Meclis'e de sesleniyorum, eğer kavga etmeyi bırakırlarsa, bir metrenin 10 metrenin hesabını bırakırlarsa şu sokağa çıkıp insanların dertlerini dinlesinler. Klişe laflar kullanmak istemiyorum ama başka Ömer'ler ölmesin. Bir kere de ateş düştüğü yeri yakmasın. Evlat acısı çok korkunç bir şey, sizlerde bir şeyler yapın" diye konuştu. Minibüs esnafına seslenen acılı baba, "Oğlumun hakkını helal etmiyorum. İsterlerse İstanbul'daki tüm minibüslerin anahtarlarını önüme atsınlar umurumda değil" dedi.

Oğlu Ömer'in Başbakan Erdoğan gibi şiir okumayı çok sevdiğini belirten Murat Ersöz, "Başbakan ne dediğimi anlar" diyerek, Necip Fazıl Kısakürek'in "Karacaahmet" isimli şiirinden iki mısra okudu. Ersöz daha sonra Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Bunun hesabını sorun" dedi.

Anne Aylin Ersöz'de minibüs esnafına hakkını helal etmediğini belirterek, "Devlet ihmalinden bu minibüs terörü meydana geliyor. Bu devlet ihmalinden kaynaklanan bir terördür. Benim gibi evladını yitirmiş anaları çağırıyorum, bu iş burada bitmesin" şeklinde konuştu. Anne Ersöz, oğlunun üniversite gitmeyi çok istediğini belirterek, "Benim oğlum vatan aşkı ile büyümüştü. Milletine, anasına babasına saygılı bir evlattı. Ben öyle bir evlat yetiştirdim" dedi.

MİNİBÜS KAZASINDA ÖLEN ÖMER'İN AİLESİ VE ARKADAŞLARI KAZA YERİNDE EYLEM YAPTI
MİNİBÜS KAZASINDA ÖLEN ÖMER'İN AİLESİ VE ARKADAŞLARI KAZA YERİNDE EYLEM YAPTI
MİNİBÜS KAZASINDA ÖLEN ÖMER'İN AİLESİ VE ARKADAŞLARI KAZA YERİNDE EYLEM YAPTI
MİNİBÜS KAZASINDA ÖLEN ÖMER'İN AİLESİ VE ARKADAŞLARI KAZA YERİNDE EYLEM YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 17:54:02
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 00:29:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?