15
Haziran
2024
Cumartesi
KİTAP
Belediye Sayfaları

Tarihe ışık tutacak 3 kitap

Zeytinburnu Belediyesi, hizmetlerini anlatan broşür ve bültenlerin yanı sıra konusunda uzman kişilere belgesel niteliğinde eserler hazırlatarak Türk yayın hayatına kazandırıyor.

''Merkezefendi ve Geleneksel Tıp Günleri'' için 2000 yılında hazırlanmaya başlanan kitabın basımı her yıl düzenli olarak sürdürülerek kaymakamlık, okullar, muhtarlıklar, hastane ve kliniklere dağıtılıyor.

Ayrıca, öğretmenler gününde öğretmen evleri için hazırlatılan ve ilçedeki öğretmenlere dağıtımı yapılan rehber kitap ile önemli bir eksiğin giderilmesi sağlanıyor

Çanakkale'de çarpışan atalarımızın aziz hatırası için hazırlanan ''Son Kale Çanakkale Belgeseli'' Çanakkale Zaferlerine farklı bir açıdan yaklaşarak o coğrafya ile bambaşka bir ilişki kurma imkanı sağladı.

Surların Öte Yanı ''Zeytinburnu'' kitabı ise ilçenin tarihini, sosyal yapısını ve son yıllarda yaşanan hızlı değişimi bilimsel ve tarihi gerçekler ışığında gözler önüne sererken belki de bir ilçe için hazırlanan en kapsamlı araştırma olma özelliği taşıyor.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2005 Cumartesi 06:30:37
Güncelleme :3 Eylül 2005 Cumartesi 06:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?