18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Zabıta kovaladı seyyar satıcı kaçtı

Zeytinburnu Belediyesi zabıta ekipleri seyyar satıcılara göz açtırmıyor.

Cuma namazı sonrası cami önlerinde ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri ile birlikte uygulama gerçekleştiren zabıtalar, sokak aralarında anonsla satış yapılan 15 kamyoneti bağlarken, 50'ye yakın seyyar arabasına da el koydu. Operasyonlarda 10 dilenci kadın da yakalandı.

Kaldırım ve tretuar işgalinin önüne geçen zabıtalar şimdi de seyyarların peşine düştü. Halka elverişsiz koşullarda satış yapılması ve gelen şikayetlerin artması üzerine harekete geçen zabıtalar, ilçenin altını üstüne getirdi. Kedi fare arasında yaşanan kovalamacanın bir benzeri de bugün Cuma namazı sonrası Zeytinburnu sokaklarında seyyar satıcılarla zabıtalar arasında yaşandı.

Zeytinburnu zabıta ekipleri bugün İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polislerle birlikte cami önlerinde seyyar avına çıktı. Geniş çaplı uygulamada zaman zaman seyyar satıcılarla zabıta ekipleri arasında arbede yaşandı. Ancak arabasını ve mallarını ekiplere vermek istemeyen seyyarların direnmesi sonuç vermedi.

Uzun süren kovalamacaların ardından el konan 50'ye yakın seyyar arabası iş makineleri ile ezilerek imha edildi. Sokak aralarında anonsla satış yaparak semt sakinlerini rahatsız eden 15 kamyonet de Kazlıçeşme Meydanı'nda bulunan belediye parkına çekilerek bağlandı.

Operasyonlarda halkın dini inançlarını sömüren 10 dilenci kadın da yakalanarak Büyükşehir Belediyesi Dilenci Kampı'na gönderildi.

Zeytinburnu'nda seyyarı sorun olmaktan çıkarmaya kararlı olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Murat Aydın, "Ekiplerimiz denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Öncelikli hedefimiz kaldırım ve tretuar işgalinin önüne geçmekti ve bunu başardık.

Şimdi sırada seyyar var. Ana arterlerde ve sokak aralarında her an denetim halinde olan zabıtalarımız, sürekli seyyar satıcıların ensesindedir. Halkımıza hijyenik olmayan koşullarda satış yapan ve vergisini ödeyen esnafımıza karşı haksız kazanç elde eden bu kişilerle mücadelemiz sürecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 18:04:12
Güncelleme :21 Eylül 2005 Çarşamba 06:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?