20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET
Belediye Sayfaları

Bu bina allaha emanet

Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi, Yeşilyol F Sokak’ta 7 kapı sayılı apartman, Zeytinburnu Belediye Başkanlığı’nın kararına göre ’ruhsatsız’. Aynı kararda yapının depreme dayanıklılık konusunda risk teşkil ettiğinden yıkılması gerektiği vurgulanıyor.

Belediyenin yıkım kararı için elinde teknik imkan bulunmadığından yıkımın ihaleye verilerek yaptırılmasına karar verildiği vurgulanıyor. Ancak belediye yıkım ihalesine katılacak ’iştirakçi’bulamadığından yıkımı gerçekleştirilememiş.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne göre de aynı bina yüksek riskli binalar arasında yer alıyor. Binayı yıkamayan Zeytinburnu belediyesi konuyu yargıya da taşımış.

Kaçak binanın sahipleri ise yıkımdan kurtulmak için her türlü yöntemi deniyor. Hakkında imara aykırı olduğu, depreme dayanıksız olduğu ve yan parsellere tecavüz ettiği gerekçesiyle yıkım kararı olan yapının altına şimdi Çırpıcı Esnafı Mescidi yapıldı. Mescidin hoparlörleri ise kaçak yapın çatısında yer alıyor. Zeytinburnu Çırpıcı mahallesi sakinleri ise ne mescidi yaptıranları tanıyor ne de mescide gelenleri. Zeytinburnu Müftüsü Yusuf İzzettin ise Vatan’a yaptığı açıklamada kayıtlarında böyle bir mescit olmadığını söyledi.

Vatan
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 15:02:44
Güncelleme :8 Eylül 2008 Pazartesi 15:17:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?