18
Mayıs
2024
Cumartesi
BABAESKİ - KIRKLARELİ

Ehliyette KKTC tuzağı

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde KKTC'den aldıklarını söyledikleri sahte sürücü ehliyetlerini Türk sürücü belgesiyle değiştirmek isteyen 19 kişilik şebeke çökertildi.

Alınan bilgilere göre, Kırklareli'nin Babaeski İlçesi Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği'ne son günlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'inden alınan sürücü belgelerini değiştirmek istediklerini belirten çok sayıda kişi müracaat etti.

Yoğunluktan şüphelenen polis ekipleri belgeler üzerinde detaylı inceleme yaptı. KKTC'den alındığı söylenen sürücü belgelerinin sahte olduğunu tespit eden polis belgelerini değiştirmek için gelen şebeke üyelerini tek tek gözaltına aldı.

Polis ekiplerine kendisini M.S olarak tanıtan şebeke liderinin asıl adının E.G olduğu ve 'resmi belgede sahtecilik' suçundan Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğünce arandığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan İ.P (31),M.C (27) ve H.C (27) şebeke lideri E.G (38) KKTC'de bulunan bir inşaat şirketinde çalıştıklarını ve belgelerin sahte olduklarını bilmediklerini söyledi.

Zanlıların araçlarında yapılan aramalarda ise S.K, M.K ve N.B adına düzenlenmiş sahte KKTC sürücü belgesi, bunların Türk sürücü belgesiyle değiştirmek için hazırlanmış belgeler, 2 adet plastik mühür, çok sayıda sahte ikametgah belgeleri ile E.G'in kullanmış olduğu otoda kendisine ait mont içerisinde 1 adet C.A adına düzenlenmiş KKTC sürücü belgesi ele geçirildi.

Polis sahte sürücü belgelerini Türk sürücü belgeleri ile değiştiren 15 şüphelinin peşine düştü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 20:26:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?