30
Mayıs
2024
Perşembe
PINARHİSAR - KIRKLARELİ

Yorum Üzerine!


Geçtiğimiz günlerde haber sitemizde yayınlanan "Burası Bir Eğitim Yuvası" başlıklı haberim ile alâkalı gelen bazı yorumlar biraz komiğime gitti doğrusu. Haberi okuyan 100 kişiden 99,9’u beni haklı bulurken, bazı zat-ı muhteremler "Temizlik Derslerinin" liselerde değil ilkokullarda hatta kreşlerde verildiğine dair açıklamalar yaparak aileleri suçlamış.

Kenthaber'de 13 Temmuz 2008 tarihinde yayına giren habere 18 Temmuz 2008 tarihinde gelen yorumu aynen siz değerli okurlarıma aktarıyor ve sizin huzurunuzda durum değerlendirmesi yapmak istiyorum;

"Gazeteci burası bir lise bir ilkokul değil bir kreş değil çocukları öğretmenler tuvalete götürüp getirsin lise çağına gelmiş bir öğrenci halen ailesinden ve kendisi doğrultusunda bir tuvalet eğitimi almadıysa bu kabahat okul yöneticilerinin değil sayın velilerin ve öğrencilerin suçudur.Orasını yine öğrenci kullanacak bakalım nasıl kullanacak okul yöneticileri işlerini bıraksınlar tuvalet temizlesinler o zaman bizde yoldan geçen vatandaşta gider matematik dersi verir. Önce Çocuklarımızı en ufak yaştan eğitmek gerekiyor.Unutmayalım ki biz müslümanız temizliğimize dikkat etmeliyiz. Saygılarla… "

Orası bir ilkokul değil, bir kreş tabii ki değil... Orası bir lise...

Orası, Pınarhisar Anadolu Lisesi

Öğrencileri tuvalete götürüp getirmek de pek tabi öğretmenlerin görevi değil. Ancak o okulda görev yaparak ekmek parası kazanan bir eğitici, o rezilliği görüyorsa eğer, bu duruma seyirci kalmamalı. Her okulda olduğu gibi, Pınarhisar Anadolu Lisesi’nde de bir müstahdem, bir hizmetli muhakkak vardır.

Eğer okuldaki bir idareci o manzarayı görür de müdahale etmez ise, hizmetliye konu ile ilgilenmesi için direktif vermez ise, bence o kişi bir eğitici değil, okula sadece ayakları gidip gelen bir şahsiyettir.

Kaldı ki söz konusu tuvaletlerdeki sorun sadece temizlik sorunu değil, kapıları darmadağın olmuş, örümcek ağları sarmış, lavaboları, hortumları harap olmuş bir okul tuvaletine, bir okul idarecisi müdahalede bulunmuyorsa, ben o kişinin aklından şüphe ederim. İnsanda biraz utanmak arlanmak olur. Bir de yorumda kalkılmış ailelere suç atılmış.

Elbette ailelere de bir takım sorumluluklar düşüyor... Ancak kişiler kendi görev bölgelerine sahip çıkamıyorlarsa aileler mi kalkacak o tuvaletleri temizleyecek? Kaldı ki okul da bir aile sayılır ve öğretmenler yeri geldiğinde öğrencilerinin annesi-babası sayılmaz mı?

"Unutmayalım ki biz müslümanız temizliğimize dikkat etmeliyiz." diyen duyarlı  yorumcumuz hem temizliğe önem verilmesinden bahsediyor, hem de; "okul yöneticileri işlerini bıraksınlar tuvalet mi temizlesinler?" diyor.

O okul yöneticileri Müslüman değil mi? Yoksa göstermelik Müslüman mı? Bu işler öyle iktidar yanlısı kişilerin yanında çıkar uğruna vakit geçirmekle olmaz, her kim olursa olsun işini yapacaksa adam gibi yapsın. Yapmayacaksa yapacak birileri muhakkak çıkar. Öyle hem yan gelip yatacaksınız, hem de suya sabuna dokunmadan geçinip gitmeye çalışacaksınız.

Eğer Müslüman’sanız unutmayın ki Yüce Allah'ın sizleri gördüğüne de inanırsınız. Ama bazı şeyleri çıkar uğruna yapan göstermelik memurlardansanız, siz bildiğinizi okumaya devam edin. Unutmayın ki gün olur devran döner…

Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 11:48:00
Güncelleme :19 Temmuz 2008 Cumartesi 12:02:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aydın IP: 88.242.84.xxx Tarih : 22.07.2008 20:15:42

Bunu yazan yorumcu ailelerın uzerıne atmıs, ne alaka bır cocuk 6 yasından ıtıbaret okula , öğretmenlere teslım edılıyor, cocuk aılesınden fazla öğretmenler ve arkadasları ıle muhattap oluyor aılesı ıle konusamadıgını arkadası ogretmenı ıle konusuyor, yanı bu konuda bıle ben öğretmenlere daha çok görev dustugune inanıyorum ,yanı % 70 öğretmenlerın sucu % 30 aılenın sucu , bıde muslumanlıktan bahsetmıs kımse artık o tanısmak ısterım belkı tanıyorumdur da neyse , o zata hangı muslumanlıktan bahsettıgını sormak ısterım, içinde bulundugumuz muslumanlıktan mı , bizi yonetenlerın yaptıgı SAHTE muslumanlıktan mı ,bırakın efendım bu ıslerı , o zatı muhterem kım ıse bana bı yazar ıse sevınırım tanısıp konusmak ısterım saygılarımla,,, pinarhisar-39@hotmail.com