3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Öğrenim bursuna rekor müracaat

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen bursa müracaat eden; ancak puanlama sonucu burs kazanamayan 2 bin 878 üniversite öğrencisi yapılan ek listeyle burs alabilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yapılan ek listede aylık geliri 750 milyon liranın altında olan ve 16 puanın üzerine çıkan öğrencilere burs verecek. Belediye binasına asılacak listede ismi bulunan 2 bin 878 üniversite öğrencisinin 25 Kasım 2005 tarihine kadar evraklarını tamamlayıp, Leyla Atakan Kültür Merkezi'ne müracaat etmeleri gerekecek.

Geçen yıl başlatılan burs uygulamasını bu yıl 10 bin kişiye yükselttiklerini söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Burs almaya hak kazanan listenin dışında kalanların şikayetlerini görünce insanın kalbi sızlıyor. Mümkün olsa da isteyen herkese burs verebilsek; fakat bu mümkün değil. Onun için en zor şartlarda olanlara burs verebiliyoruz. Daha önce öğrenci başına aylık geliri 550 milyon liranın altında olan herkese kayıtsız burs verip, 10 bin kişilik listeyi hazırlatmıştık. Şartlarımızı zorladık ve gelen talepler üzerine çıtayı yükselttik. Yani aylık geliri 750 milyon liranın altında olan ve puanlama sisteminde 16 puanın üzerine çıkanlara burs vermeye karar verdik. Bu şartlara uyan ve daha önce açıklanmış listede adı bulunmayan 2 bin 878 öğrenci daha yeni kararımız doğrultusunda burslarımızdan yararlanabilecek" dedi.

Öte yandan, yaptıkları ilk müracaatta beyan ettikleri bilgilerle burs almaya hak kazanan 6 bin 611 öğrenciye, 21 Kasım 2005 tarihinden itibaren banka kartlarıyla birlikte paraları ödenecek. Listede adı bulunan; fakat belgelerini tamamlayamayan 422 kişiye ise, belgelerini eksiksiz tamamlamaları için hafta sonuna kadar ek süre verildiği, listede adı bulunan; fakat verdikleri beyanlar getirdikleri belgelerle örtüşmeyen 548 öğrencinin de müracaatının ise iptal edildiği açıklandı.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 15:29:44
Güncelleme :9 Kasım 2005 Çarşamba 15:39:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?