3
Mayıs
2024
Cuma
MEDYA

Kameraman Besim Kemal Dede, vefat etti

Geçtiğimiz hafta pazar günü Kocaeli'nde gerçekleşen Ford Otosan Rallisi'nde yarışan araçlardan birisinin çarpması sonucu ağır şekilde yaralanan Kanal D Kameramanı Besim Kemal Dede, tedavi gördüğü Anadolu Sağlık Merkezi'nde bugün hayatını kaybetti.

Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü ile Ford Otosan'ın birlikte geçen hafta pazar günü düzenledikleri rallinin 9. özel etabı olan, Körfez İlçesi Kalburcu etabı sırasında, 7 kapı numarasıyla yarışan Hyundai Assan Motorsport pilotu Ali Deveci'nin aracı, kontrolden çıkarak yol kenarında yarışları A.C.A Filmcilik adına takip eden Kanal D Kameramanı Besim Kemal Dede'ye (37) çarpmıştı. Kaza sonucu başına ve göğsüne aldığı darbeler sonucu ağır yaralanan ve ambulansla acilen Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ndeki Anadolu Sağlık Merkezi Genel Yoğun Bakım Servisi'ne kaldırılan kameraman Dede, burada yaklaşık bir haftadır sürdürdüğü yaşam mücadelesine bugün yenik düştü. Sevilen kameramanın ölüm haberi üzerine yakınları ve mesai arkadaşları hastaneye akın ederek, Besim Kemal Dede'nin arkasından gözyaşı döktü.

Genç kameramanın annesi Zuhal Dede ve babaannesi Nazime Dede, evlatlarının acısına fazla dayanamayınca, yakınları tarafından hastaneden uzaklaştırıldı. Yaklaşık 10 yıldır Kanal D'de kameraman olarak çalıştığı öğrenilen ve Perihan Dede ile evli olan Besim Kemal Dede, Adem ve Selin (4) isimli iki çocuk babasıydı. Beyin kanaması sonucu vefat eden genç kameramanın cenazesi bugün hastaneden alınarak, Kadıköy Belediyesi'ne ait bir cenaze arabasıyla ailesinin yaşadığı yer olan Aydın'a gönderildi. Kameraman Dede'nin cenazesi yarın Aydın Merkez'de bulunan Bey Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından şehir mezarlığında toprağa verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2005 Cumartesi 20:35:03
Güncelleme :2 Ekim 2005 Pazar 11:20:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?