3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Kızılay-Kızılhaç Dernekler Federasyonu


İZMİT İNKILÂP İLKÖĞRETİM OKULU

İzmit'te Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Dernekler Federasyonu tarafından yaptırılan 16 derslikli İzmit İnkilap İlköğretim Okulunun temeli 2001 yılında atıldı.2002 yılında eğitim ve öğretime başlandı.

 

 

KIZILAY, savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğmuş ve kuruluşa "KIZILAY" adını büyük önder ATATÜRK vermiştir.
Türkiye Kızılay Derneği, 11 Haziran 1868 tarihinde "Mecruhin ve Marda-yı Askeriyeye İmdat ve Muavenet Cemiyeti" adıyla kurulmuş, daha sonra sırasıyla 14 Nisan 1877 tarihinde "Osmanlı Hilaliahmer Cemiyeti", 1923 yılında Cumhuriyetin ilânında "Türkiye Hilaliahmer Cemiyeti", 1935 yılında "Türkiye Kızılay Cemiyeti" ve 1947 yılında da "Türkiye Kızılay Derneği" adı ile bugüne kadar süren ve sonsuza dek sürecek amaç ve hizmet konuları doğrultusunda kamu yararına insanlığa hizmetler sunan özel hukuk hükümlerine bağlı bir sivil toplum kuruluşudur.
Kısaca " KIZILAY" olarak ifade edilir.
KIZILAY’IN amacı, her nerede görülür ise , hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insanın hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı getirmeye uğraşmaktır. Kızılay ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında eşitliğin, savaşın en kızgın anında insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesidir.
KIZILAY’IN misyonu: "Toplumun güç ve kaynaklarını harekete geçirerek, insan saygınlığının korunması doğrultusunda her koşulda, yerde ve zamanda muhtaç ve korunmasız insanlara yardım etmek ve toplumun afetlerle mücadele kapasitesinin geliştirilmesini desteklemek" tir.
KIZILAY’IN vizyonu "Tüm toplumu kucaklayan ve tüm toplumun kucakladığı, ulusal ve uluslararası düzeyde saygınlığını ve hizmet kalitesini sürekli geliştiren bir insani yardım kuruluşu olmak" tır.
Varlığı zamanla sınırlı olmayan
TÜRKİYE KIZILAY DERNEĞİ
Türkiye Cumhurbaşkanının Yüksek himayeleri altındadır.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar