25
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇAYIROVA - KOCAELİ

Başkan'dan şok iddia

Kocaeli'nin Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, köy geliştirme programı bahane edilerek Şekerpınar köyünde seçime iki ay kala 670 dönüm arazinin 1049 kişiye peşkeş çekildiğini iddia etti.

Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, 1999 yılında 3367 sayılı Köy Geliştirme Kanunu adı altında Şekerpınar köyünde 670 dönüm arazinin peşkeş çekildiğini belirterek, eş-dost ve ahbaplara dağıtılan arazilerin tabularının iptal edilmesi için mahkemeye başvurduklarını açıkladı. Akbaş, köy geliştirme projesi kapsamında dağıtılması gereken arazinin 61 dönüm olduğunu belirterek, "Bu alan o dönem seçimlere iki ay kala 670 dönüme çıkartıldı. Köy muhtarlığı çoğu köyle alakası olmayan 1049 kişiye bu arazileri dağıttı" dedi.

Akbaş, köyde ikamet eden bazı ailelerin çoluk çocuk dahil olmak üzere bütün fertlerine arazi verildiğini belirterek "Bunların dışında Gebze'de merkezde esnaf, Çayırova petrol istasyonu ve market zinciri sahibi, resmi kurumlarda devlet memuru gibi bölge ile uzaktan yakından alakası olmayan kişilere araziler peşkeş çekildi" diye konuştu.

Arazi dağımı için kanuni şartların ortada olduğunu kaydeden Akbaş, "Köy geliştirme adı altında dağıtılan arazilerden faydalanmak için gereken şartlar belli. Birincisi 5 yıldır köyde oturması gerekiyor. İkincisi 5 yıl içinde arazi üzerine bina yapması gerekiyor. Üçüncüsü de araziyi 10 yıl boyunca kimseye satmaması gerekiyor. Yaptığımız incelemelerde bu kanuni zorunlulukların yerine getirilmediğini tespit ettik" şeklinde konuştu.

Akbaş, açık bir dille arazilerin gayri kanuni şekillerde dağıtıldığını belirterek, "Mesele açıkça ortada. O dönem birilerine rant sağlamak için ve seçimde oy almak için araziler dağıtılmış. Ortada bir hukuksuzluk olduğu açık. Biz bu meseleyi mahkemeye taşıdık. Bizim gücümüz hukuktan geliyor. Mahkeme sürecini bekliyoruz. Diğer bölgelerde örnekler var. Benzer durumlarda mahkeme şahıslardan arazileri alıp kamuya iade ediyor" dedi.

Kocaeli'nin Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, kaymakamlık binasının Şekerpınar'dan Güzeltepe'ye taşınması konusunda ısrarcı tavrını sürdürüyor.
Akbaş, Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar'ın "kaymakamlık hizmet binasının yerinde kalması gerektiği" yönündeki açıklamalarına rağmen, kendilerinin kaymakamlığı Güzeltepe'ye taşımak için mücadele ettiklerini söyledi.

Akbaş, hizmet binasının Güzeltepe'ye taşınması için ilçe halkından baskı geldiğini belirterek, "Milletvekilimizin açıklamaları kendi düşünceleridir. Biz yer tahsisini yaptık, bunun için çalışıyoruz. 4 bin 700 metre kare alan ayırdık. Kaymakamlığı buraya taşımak için mücadele ediyoruz" dedi.

Başkan Akbaş, üzerlerinde siyasi vesayet bulunmadığını vurgulayarak, "Bizim üzerimizde sadece halkımızın vesayeti var. Halkın talebi neyse biz o şekilde hareket ederiz" diye konuştu. 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 14:09:45
Güncelleme :23 Temmuz 2009 Perşembe 14:10:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?