19
Mayıs
2024
Pazar
ÇAYIROVA - KOCAELİ

Şekerpınarlılar AKP'den istifa ediyor

ŞEKERPINAR'DA ARAZİLERE KARŞI İSTİFA RESTİ

Kocaeli'nin Çayırova ilçesine bağlı Şekerpınar Mahallesi'nde mahkemelik olan arazi sahiplerinin tepkileri devam ediyor.

Şekerpınarlı 300 vatandaş Yeşil Vadi Restaurant'ta bir araya geldi. AK Parti meclis üyeleri partiden istifa edeceklerini söyledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Faruk Şahiner, kendi elleriyle belediye başkanlığına getirdikleri Ziyaettin Akbaş ve ekibinin Şekerpınar üzerine kara bulut gibi çöktüğünü ifade etti. Şahiner, Akbaş'ın arsaları kendilerinden alabilmek için bir ekip kurup gece gündüz çalıştığını ifade etti.

Bölge milletvekillerini ve büyükşehir belediye başkanını yanlış bilgilendirdiğini iddia eden Şahiner, "Bayramda Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar'ı aradık. Sıkıntılarımızı dile getirdik. Bizimle alakadar bile olmadı. 'Başkan haklıdır, arkasındayız' dedi. Baktık böyle çözülmüyor. Meclise sunulmak üzere önerge hazırladık" diye konuştu.

AK Parti Şekerpınar Mahalle Başkanı Güven Erengül ise yaptığı konuşmada, "Hepimiz mağduruz. Başkana bunu anlatmaya çalışıyoruz. Ama belli ki başkan yanlış bilgi alıyor. Biz mahalle yönetimi olarak yaklaşık 2 aydır istifa etmeyi düşünüyoruz. Cumhuriyet Mahallesi yönetimi de bizi destekliyor. Bizim belediye başkanımız bizi mağdur etmektedir. Çözümlenirse istifadan vazgeçeceğiz. Birçok kez başkanın avukatı ve kendisiyle konuştuk. Fakat geri dönüş konusunda başarılı olamadık" şeklinde konuştu.

AK Parti Çayırova Belediye Meclis Üyesi Hilmi Üsteler ise, bu önergeyi 2 aydır vermeye uğraştıklarını, fakat kendilerine böyle bir hakları olmadığının söylendiğini ifade ederek, "Bize niçin dava açılırken sorulmuyor? Bizi oyaladılar. Grup toplantısında 3 saat tartıştık. 'Mahkemeye intikal ettiği için yapacak bir şey yok' dediler. İstifa edeceğimi söyledim, önergenin ancak değiştirilmiş şeklini verebildim" dedi.

Partililer, bu hafta da bir netice alamazlarsa Ankara'ya TBMM'ye ve AK Parti genel merkezine gideceklerini, gerekirse genel merkez önünde topluca istifa edeceklerini belirttiler.

ŞEKERPINAR'DA ARAZİLERE KARŞI İSTİFA RESTİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 12:44:01
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 14:22:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?