18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇAYIROVA - KOCAELİ

Çağdaş Kentliler zor durumda

ÇAĞDAŞ KENT'TE DOĞALGAZ SIKINTISI

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde, Çağdaş Kent konutları sakinleri, aylardır doğalgazlarının bağlanmaması sebebiyle mağdur oldu.

Site sakinleri, konutları inşa eden firmaya doğalgaz aboneliği için vekalet verdiklerini ancak söz verilmesine rağmen halen doğalgazın bağlanmadığını ileri sürdü. Çağdaş Kent U -16, U -17, U -18, U -19 ve U -20 bloklarında oturanlar, konutları inşa eden firmanın tutumuna tepki gösterdi.

Konut sakinleri, aylardır doğalgaz beklediklerini, ancak kış gelmesine rağmen halen doğalgazla ilgili gelişme olmadığını söyledi. Konut sakinleri, blokların önünden geçen Nazım Hikmet Caddesi'nin kendi bloklarının önünde kalan kısmının alt ve üst yapısının tamamlanmadığını, doğalgaz firmasının eksik kalan çalışmaları gerekçe göstererek gazı bağlamadığını kaydetti.

Buz gibi evlerde soğuktan hasta olduklarını belirten vatandaşlar, "Bir yıldır burada oturuyoruz. Daireleri alırken doğalgaz aboneliği için ödeme yaptık, ancak bloklarımızın önünden geçen caddenin çevre düzenlemesi yapılmadığı gerekçe gösterilerek bize doğalgaz bağlanmadı. Bu durumu defalarca Çayırova Belediyesi'ne iletti. Bize burasının iskanının olmadığı söylendi. İskan yoksa bize neden elektrik ve su verildi? Vergimizi son kuruşuna kadar ödüyoruz. Böyle saçmalık olmaz. Belediye doğalgaz firmasına gerekli çalışmanın yapılması için uygunluk raporu verdi, ancak bölgede hafriyat dolgu alanı bulunmasından dolayı caddede sürekli toprak kayması meydana geliyor. Belediyenin çok acil caddenin dolgu alanı kısmına istinat duvarı yapması gerekiyor. Şayet caddenin kayması önlenirse doğalgaz çalışmaları başlayabilir" diye konuştu.

Çayırova ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine sahip çıkmasını isteyen konut sakinleri, "Soğuklar bastırdı. Evlerimizde donuyoruz. Çocuklarımız hasta olmaya başladı. Şimdi bir de domuz gribi salgını var, domuz gribi olmaktan korkuyoruz. Bunların yaşanmaması için belediyelerimizin bize sahip çıkmasını istiyoruz" dedi.

ÇAĞDAŞ KENT'TE DOĞALGAZ SIKINTISI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2009 Pazar 19:17:09
Güncelleme :8 Kasım 2009 Pazar 19:19:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?