19
Mayıs
2024
Pazar
ÇAYIROVA - KOCAELİ

Üst geçit var, kullanan yok

ÇAYIROVA'DA ÜST GEÇİT VAR, KULLANAN YOK

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde, Yeni Mahalle ve Çayırova ilköğretim okullarının bulunduğu Ali Haydar Efendi Caddesi üzerindeki üst geçit atıl durumda bekliyor. Öğrenciler ve vatandaşlar ölüm tehlikesini göze alarak araçların arasından geçmeye devam ediyor.

Yaklaşık bir yıl önce halktan ve okul idaresinden gelen talep üzerine Yeni Mahalle'de Ali Haydar Efendi Caddesi üzerine kurulan üst geçit atıl bir durumda beklerken, bölgede bulunan iki okulun dağılış saatlerinde bu bölgede kazaya adeta davetiye çıkartıyor. Yüzlerce öğrenci yolu üst geçit yerine cadde üzerinden geçmeye çalışıyor. Bu kontrolsüz geçiş sırasında aileler bile bile ölümü göze alıyor.

Çayırova'nın giriş noktası olarak kabul edilen Ali Haydan Efendi Caddesi üzerine kurulan üst geçit neredeyse kullanılmazken, çocuklarını okuldan alan veliler, öğrenciler hatta öğretmenler bile yola üst geçidi kullanmadan cadde üzerinden geçmeyi tercih ediyor. Bu kontrolsüz geçiş sırasında okul yönetimlerinin olaya kayıtsız kalması, giriş ve çıkışlarda görevli bulundurmaması ve insanları üst geçide yönlendirmemesi tehlikenin büyümesine neden oluyor. Trafik ekipleri de bu olaya kayıtsız kalınca bölge adeta ölüm tuzağına dönüşüyor.

Bölgede bulunan esnaflar ve sürücüler cadde üzerinde üst geçit bulunmasına karşın, bu üst geçidin kullanılmamasını, öğrencilerin caddeyi yoğun trafik akışına karşın karşıdan karşıya geçmeye çalışmasına büyük tepki gösteriyor. Ayrıca Fatih Tüneli içerisinden görüş açışını büyük ölçüde kaybederek yola çıkan araçlar öğrencilere çarpmamak ve kazalara neden olmamak için olağanüstü bir çaba harcıyor. Cadde üzerinde tedbir alınmasını isteniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 17:41:05
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 10:35:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?