29
Mayıs
2024
Çarşamba
DİLOVASI - DİLOVASI - KOCAELİ

Belgeyle, bilgiyle konuşmuyor!

“ONUR HOCA BELGEYLE, BİLGİYLE KONUŞMUYOR”

Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, “Dilovası’nda kanser anne sütünden başlıyor” iddialarını ortaya atan Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’na sert tepki gösterdi. Hamzaoğlu’nu belgesiz konuşmakla suçlayan Ayar, “Elinde belge varsa çıksın açıklasın. Yoksa ne diye konuşup milletin huzurunu kaçırıyor” dedi.

Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, son günlerde çevre kirliliği ile tekrar gündeme gelen Dilovası ile ilgili İHA’ya önemli açıklamalarda bulundu. “Dilovası’nda kanser anne sütünden başlıyor” iddialarını ortaya atan Kocaeli Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamazaoğlu’na sert tepki gösteren Ayar, ortaya atılan iddiaların belgelendirilmesi istedi. Ayar şöyle konuştu;

“Hocamızın elinde belge varsa çıksın açıklasın. Yada devletin ilgili kurumlarına versin. Sorunu çözecek makamda bulunan Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı ile paylaşsın. Yoksa millete huzurunu bozmasın. Milleti tedirgin etmesin.”

İddiaların ortaya atılmasının ardından ilçede milletin huzurunun kaçtığını ifade eden Ayar, “Hocamızdan belgeleri istedik. Yaptığı araştırmaları istedik. Bize bir belge veremedi. Bu sefer resmi kanallardan talep ettik. Onlara da olumsuz cevap verdi. “Çalışmalarım sürüyor” dedi. Çalışmaların sürüyor ise o zaman niye çalışmaların tamamlandıktan sonra konuşmuyorsun” diye sordu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2011 Salı 14:12:05
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 01:59:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?