31
Mayıs
2024
Cuma
DİLOVASI - DİLOVASI - KOCAELİ

Ortada başka hesaplar var!

“İMAR PLANLARI KİŞİLERE GÖRE DEĞİL İHTİYAÇLARA GÖRE YAPILIR”

Dilovası Belediyesi Kurucu Başkanı Ercan Dalkılıç, Dilovası’nda imar planlarının kişilere göre değil ihtiyaçlara göre yapılması gerektiğini söyledi.

Dalkılıç, Dilovası’nın plansız yapılaşmadan kaynaklı yıllardır çektiğini ifade ederek, “Yaşam alanları ile sanayinin iç içe olduğu Dilovası’nda durum ortada. Yıllardır sorunun üstesinde gelebilmek için, sanayi ile yerleşim yerini birbirinden ayırmak için verilmeyen uğraş kalmadı” dedi. Dalkılıç şöyle devam etti;

“Gözümüzün önünde böyle bir örnek dururken Dİlovası’nın köyler bölgesinden sanayi ile konut alanını iç içe sokmaya yönelik imar çalışmasını iyi niyetli bir çalışma olarak görmek mümkün değil. Ortada başka hesaplar var.”

Sanayi ile konut alanları arasında mutlaka ticari alanların oluşturulması gerektiğinin altını çizen Dalkılıç, “Planlamalar kişilere yönelik değil, ihtiyaca yönelik yapılmalı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yapılan planlamaları en ince ayrıntısına kadar gözden geçirmeli. Sanayi ile konutun bitişik olduğu planları geri çevirmeli” diye konuştu.

Dilovası’nda alan sıkıntısı olmadığını da aktaran Dalkılıç, “Tavşancıl’a doğru bütün arazi boş. Bundan güzel yerleşim alanı olmaz. OSB’lerin yanı başını konut alanı ilan etmek Dilovası halkını kirliliğin tam ortasına atmaktan başka bir şey değildir” şeklinde konuştu.

Dilovası’nın çok kötü yönetildiğini de söyleyen Dalkılıç, “Dilovası bizim, biz Dilovası’nda yaşıyoruz ve yaşayacağız. En kötü yönetilen zamanı şu anki zamandır. En kötü dönemini yaşıyor. İktidarın ve Büyükşehir’in onlarda olmasına rağmen şu anki yöneticiler yüzünden Dilovası halkı hizmet alamıyor” diye konuştu.

“İMAR PLANLARI KİŞİLERE GÖRE DEĞİL İHTİYAÇLARA GÖRE YAPILIR”
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2011 Pazar 01:46:04
Güncelleme :6 Şubat 2011 Pazar 09:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?