24
Mayıs
2024
Cuma
DİLOVASI - DİLOVASI - KOCAELİ

OSB'den sanayi üniversitesine destek

DİLOVASI OSB'DEN SANAYİ ÜNİVERSİTESİNE DESTEK

Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Türker, Gebze'ye kurulması düşünülen Sanayi Üniversitesi'ne destek olabileceklerini söyledi.

Sanayinin en büyük ihtiyacının kalifiye eleman olduğunu belirten Türker, “Bu gerek meslek liselerinde gerekse üniversitelerde çok önemlidir. Gebze, sanayiye doydu gibi görünebilir. Dünyanın birçok yerinde böyle sanayi bölgeleri var. Bu bölgelerde de insanlar yaşıyorlar. O bölgede kazanılan para sadece o bölgede harcanmıyor. Ülkenin her yerinde harcamalar yapılıyor” dedi.

İstanbul'dan sonra devlet kasasına en çok para giren ilin Kocaeli olduğunu hatırlatan Türker, “Bütün bürokratlar bütün milletvekilleri diyor ki, Kocaeli verdiği verginin karşılığını alamıyor. Bu da bir sistem. Gönül ister ki burada ne ürettiysen hepsi burada kalsın. Ama böyle bir şey de çok büyük haksızlık olur. Bu sebeple Kocaeli bir sanayi kentiyse bakın 'Sanayi Üniversitesi' diyoruz. Artık buraya sanayi gelmesin demek yanlıştır. Sanayi gelecek ama düzenli gelecek. Sanayi Üniversitesi'nden de Gebze'nin ve Türkiye'nin faydalanacağı iyi yetişmiş iş gücü yönetici adayları çıkar. Bölgedeki ve Türkiye'deki sanayiciye hizmet edecek kaliteli bir eğitimle çıkacak bir üniversite kurulacaksa biz böyle bir oluşumun içerisinde her zaman oluruz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 11:50:02
Güncelleme :30 Ağustos 2010 Pazartesi 17:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?