17
Mayıs
2024
Cuma
GEBZE - KOCAELİ

41 gün sonra gelen özgürlük

39 kişinin yaşamını kaybettiği feci kaza sonrası gözaltına alınan ve tahkikat aşamasında Geyve Cezaevi’nde tutuklu olan Coşkun, bilirkişi raporunun ardından serbest bırakıldı. Kocaeli’nin Gebze İlçesi’ne bağlı Darıca Beldesi’nde oturan Coşkun, öğle saatlerinde evine gelerek ailesiyle hasret giderdi.

Köksal Coşkun’u kapıda karşılayan aile sakinleri sevincini çığlık atarak gösterdi. Devlet Demiryolları Haydarpaşa Gar Müdürlüğü’nde 17 yıldır tren şefi olarak görev yapan Köksal Coşkun’un evi ziyaretçi akınına uğradı. Akrabaların bol bol özlem giderdiği Coşkun duygularını ifade etmekte güçlük çekti. Kazada görevi itibariyle suçunun olmadığını belirten Coşkun, "Kazada hayatını kaybeden 39 kişinin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Onların acısını hala ben de taşıyorum. 41 gündür suçsuz olduğum halde cezaevinde tutuklu olarak bulunmak gerçekten çok acı bir duygu. Ailemi, eşimi dostumu çok özledim. İçerde tutuklu olarak bulunan makinist arkadaşlarım Fikret Karabulut ve Recep Sönmez’in de ailelerine sabır diliyorum. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın" dedi.

Eşi Raize Coşkun tarafından kapıda haykırışlarla karşılanan Coşkun, eve girer girmez torunlarıyla kucaklaştı. 4 çocuk ve 3 torun sahibi olan Köksal Coşkun’un serbest bırakılması anne Yuesma Coşkun’u gözyaşlarına boğdu. Oğlunun suçsuzluğunun ortaya çıkmasına çok sevinin anne Coşkun, "Allah dualarımızı kabul etti. Benim oğlumun suçsuz olduğunu herkes biliyordu. Yıllardır tren şefi olarak görev yapan oğlum, ailemize bugüne kadar kötü söz getirmemiştir. 41 gündür oğlumu içerde tutanlar, çocuklarını ve torunlarını yetim bırakanlar utansın" şeklinde tepkisini dile getirdi.

Köksal Coşkun’un serbest kalmasıyla birlikte evleri ziyaretçi akınına uğradı.

iha-kocaeli
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2004 Çarşamba 16:33:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?