27
Mayıs
2024
Pazertesi
GEBZE - KOCAELİ

Adalet yerini buldu

31 Mart 2008 tarihinde İtalya'dan beyaz gelinlik giyerek dünya barışına katkı sağlamak için Filistin'e gitmek isterken, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde tecavüze uğrayarak öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın katil zanlısı Murat Karataş müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, sanık Murat Karataş ve avukatı Emrah Alper, müşteki avukatı Mehmet Eke, Pippa Bacca'nın annesi Elena Manzoni, kız kardeşi Antonieetta Pasonietta katıldı. Mahkeme heyetinin bir diyeceği olup olmadığını sorduğu sanık Murat Karataş, "Türk adaletine güveniyorum. Suçsuz yere cezaevinde yatıyorum. Olay benim üzerime yıkılmak isteniyor. Adalet bu kadar çaresiz mi? O kadar delil var bulamıyorlar mı? Beraatimi istiyorum" dedi.

Maktul avukatı Mehmet Eke ise "Sanık Murat Karataş çelişkili ifadeler vermekte. Sanığın ifadelerinin hiçbirine katılmıyoruz. Sanık erotik roman yazar gibi olayı anlatmıştır. Sanığın verdiği ifadenin dikkate alınmamasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Mahkeme Başkanı Fazlı Aksoy, müşteki avukatı ve sanığı dinledikten sonra karar vermek için duruşmaya 10 dakika ara verdi. Mahkeme heyeti, sonra sanık, müşteki ve avukatları mahkeme salonuna davet, ederek nihai kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Murat Karataş'ın kasten adam öldürmek suçundan müebbet, cinsel istismar suçundan 7 yıl 6 ay, hırsızlık için 1 yıl 8 ay, kişiyi hürriyetinden alıkoyma suçundan da 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

MAHKEME HEYETİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ
Kararın ardından sanık Murat Karataş mahkeme heyetinin üzerine yürüdü. Karataş, "Adaletiniz bu mu, böyle adalet olur mu?" diyerek karara tepki gösterdi. Jandarma Murat Karataş'ı zor zapt ederek mahkeme salonundan çıkarttı.

Kararı değerlendiren müşteki avukatı Mehmet Eke, "Mahkeme bugünkü celsede kararını vermiştir. Adalet yerini bulmuştur. Hadise çok elem verici, aileye eziyet verici. Türkiye halkına eziyet verici ve hakikaten zor durumda bırakan bir hadiseydi. Ancak bu hadisenin sonuçlarını temizlemek yine Türk adaletine düşmüştü. Mahkeme son derece kaliteli, nitelikli bir yargılama yaparak, bugün itibariyle bir karar vermiştir. Bu kararında işlenen suçlardan dolayı, işlenen fillerden dolayı ceza tesisi cinayetine gitmiştir. Neticesi itibariyle müebbet hapse hüküm edilmiş ve bu karar hem Türkiye halkının adalet beklentilerini, hem de Avrupa kamuoyunun beklentilerini, Türk adaletinden beklentileri tatmin etmiştir. Karar bizi de, aileyi de tatmin etmiştir" dedi.

Pippa Bacca'nın kız kardeşi Antonieetta Pasonietta, mahkemenin verdiği kararın örnek bir karar olduğunu söyleyerek, "Türkiye'ye kzkardeşimin hatırasını yaşatmak için yine geleceğiz. Biz örnek bir karar çıkmasını istemiştik ve örnek bir karar çıktı" derken, anne Elena Manzoni, Türk adaletinin verdiği karardan memnun olduklarını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 14:11:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?