24
Mayıs
2024
Cuma
GEBZE - KOCAELİ

Adaletsiz iş yapmayız, rahat olun!

GEBZE'DE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, bir süre önce durdurulan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili görüşme talebinde bulunan Cumhuriyet ve Adem Yavuz Mahallesi heyetiyle bir araya geldi.

Belediye binasındaki toplantıya Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı H.Ali Aydın ile Cumhuriyet ve Adem Yavuz Mahallesi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği yönetimi ve mahalle sakinleri katıldı. Köşker, “Kimseye karşı bir küskünlüğümüz yok. Hizmet getirirken sosyal, siyasal sınıf ayırımı asla yapmayız. Yeni sezonda yol bakım onarım çalışmalarına da ilk önce sizin mahallenizden başladık” dedi.

Köşker, kentsel dönüşüm kararının, hem Gebze’nin, hem gelecek neslin, hem de mahalle halkının geleceği için alınan bir karar olduğunu, ancak mutabakat olmadan hiçbir kararı zorla uygulayamayacaklarını söyledi. Adem Yavuz Mahallesi heyetine, “Sizler demokratik hakkınızı kullandınız, tepkinizi gösterdiniz, geçmişe dair aramızda hiçbir kırgınlık yok” diyen Köşker, “ilk başladığı günden itibaren haksızlık yaymayacağımızı, halkın rızası olmadan işe başlamayacağımızı söyledik. Adaletsiz iş yapmayız, rahat olun. Bizler de bu mahallelerden geldik” dedi.

Toplantıda, kaçak yapıyla mücadele konusuna da değinen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Bizim kentsel dönüşüm kararımızdaki bir hedefimiz de depreme dayanıklı yapılaşma ve kaçak yapıyı engellemekti. Dernek olarak kaçak yapı konusunda sizler de hassas olun, bizlere destek olun” dedi.

Toplantıda konuşan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı H.Ali Aydın, kentsel dönüşüm kararına karşı düzenlenen protesto eylemlerinde bazı kişiler tarafından yapılan kötü tezahürattan dolayı Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’den özür diledi ve “sizleri en kısa sürede mahallemizde bekliyoruz” dedi.

Dernek yetkilileri, protesto mitingleri sırasında kötü tezahürat olmaması için yaptıkları uyarılara rağmen provokatörlük yapanlar olduğunu ifade etti ve Başkan Köşker’i durdurulan kentsel dönüşümle ilgili açıklama yapmak üzere mahallelerine davet etti. Toplantıda söz alan bir dernek üyesi de, kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını, ancak kentsel dönüşümle inşa edilecek çok katlı binalarda yaşamaya ekonomik, sosyal ve kültürel yapılarının müsait olmadığını söyledi.

GEBZE'DE KENTSEL DÖNÜŞÜM
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 17:07:01
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 17:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?