23
Mayıs
2024
Perşembe
GEBZE - KOCAELİ

Adliyede linç girişimi

Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde yaklaşık bir ay önce cep telefonunu çalan kapkaççılar tarafından bıçaklanarak öldürülen kahveci Muhittin Gönen’in, polis tarafından yakalanan katil zanlısı 3 kişi bugün adliyeye çıkarılırken, Gönen’in yakınları tarafından linç edilmek istendi.

Katil zanlılarını linçten polis güçlükle kurtardı. Gebze’nin Darıca Beldesi Bayramoğlu Mahallesi’nde kahvecilik yapan Muhittin Gönen (40), yaklaşık bir ay önce yeni aldığı cep telefonunu incelerken, telefonu kapkaççılar tarafından çalındı. Kapkaççıların peşinden koşan ve birini yakalayan Gönen, bu sırada meydana gelen arbede de kapkaççılar tarafından boynundan bıçaklanarak öldürüldü.

Olayın ardından araştırmalarına başlayan Gebze Polisi çalınan cep telefonunun sinyallerini takip ederek, Gönen’in katil zanlılarından İsmail Çetin (21) ile Aydın Koç’u (20) önceki gün İstanbul Tuzla’da yakalamayı başarmıştı. Araştırmalarını derinleştiren polisler, olay sırasında otomobilde bulunan 6 kapkaççıdan biri olan O.T.’yi de (Osman Taşçı-17) dün İstanbul Pendik’te yakalayarak gözaltına aldı. Kahveci Muhittin Gönen’in öldürülmesi olayına karışan 3 kapkaççı, sorgularını müteakip bugün geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Kapkaççıların adliyeye çıkacağını haber alan öldürülen kahvecinin yakınları da, adliye önüne gelerek zanlıları beklemeye başladı. Herhangi bir olay çıkmaması için, çevik kuvvet ekipleri de, adliye önündeki yolu trafiğe kapatarak önlem aldı. Vatandaşların da geçmesine sınırlama getiren polisler, yaklaşık bir saat gecikmeyle zanlıları adliyeye getirdi. Öldürülen kahvecinin yakınlarının saldırmasından çekinen polisler, kapkaççıları adliyenin arka kapısından içeriye sokmak istedi. Bu sırada olayın farkına varan kahvecinin yakınları, zanlıları linç etmek için saldırdı.

Güvenlik güçlerinin engel olmasıyla bunda başarılı olamayan kahveci Gönen’in yakınları, bu yüzden bir süre polisle de tartıştı. Polis tarafından adliye önünden uzaklaştırılan mağdur yakınlarının, adliye önündeki bekleyişi halen sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 17:30:51
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 18:24:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?