23
Mayıs
2024
Perşembe
GEBZE - KOCAELİ

Alevli korku gecesi!

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde gece yarısı henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan yangında, boş bir araziye istif edilmiş binlerce boş meyve kasası yandı. Yangın çevrede korku yaratırken, itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışması sonucu güçlükle söndürülerek kontrol altına alındı.

Gebze Barış Mahallesi Beşevler Mevkii'nde boş bir araziye istiflenmiş halde bulunan binlerce boş meyve kasasının bulunduğu alanda, gece henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Tahta kasalar kısa sürede alev alırken, kuru otların da tutuşmasıyla yangın bir anda bölgeyi sardı. Yaklaşık 4 bin kasanın istiflendiği arazide bulunan zeytin ağaçlarına da sıçrayan yangın, çevredeki vatandaşlara da korku dolu saatler yaşattı. Vatandaşlar yanan kasaların arasına girerek söndürmeye çalışırken, yangın yerinde bulunan 3 adet arı kovanından iki tanesi de yanarak, içindeki arılar telef oldu.

Yangın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekiplerinin, yaklaşık 2 saatlik bir çalışması sonucu güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü. Ölen ve yaralananın olmadığı yangında, Halit Demir isimli bir vatandaşa ait olduğu öğrenilen kasalardan yaklaşık 2 bin tanesi yanarak kül oldu. Yangınla ilgili geniş çaplı soruşturmaya ise devam ediliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2005 Çarşamba 15:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?