18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEBZE - KOCAELİ

Alkol içmeyin dedi dayak yedi

Gebze'de yerel bir gazetede çalışan bir gazeteci, alkol almamaları için uyardığı 2 kişi tarafından darp edildi.

Mustafa Paşa Mahallesi İbrahimağa Caddesi üzerindeki boş bir inşaatta gece alkol alan Fatih Dinler (29) ve Ersin Güllü (23), o sırada inşaatın karşısındaki evine gitmekte olan gazeteci İsmail Sevinç (35) tarafından alkol almamaları yönünde uyarıldı.

Bunun üzerine şahıslar, yanlarına çağırdıkları Sevinç’e, iddiaya göre misyonerlik faaliyetleri hakkında ne düşündüğünü sordu. "Onların arkasında Amerika Birleşik Devletleri var" şeklinde cevap veren Sevinç, bir anda şahısların saldırısına uğradı.

Sevinç’in iddiasına göre, şahıslar bu sırada Atatürk’ün manevi şahsiyetine, devlete ve devlet büyüklerine de ağır hakaretlerde bulundu. Sevinç’in şikayetçi olması üzerine, polis tarafından yakalanarak gözaltına alınan Fatih Dinler ve Ersin Güllü’nün, bu tür davranışlarını karakolda da sürdürdükleri ve Dinler’in polise mukavemet ve hakarette bulunduğu öğrenildi.

Sorgularını müteakip savcılığa sevk edilen Fatih Dinler, görevli memura mukavemet suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer zanlı serbest bırakıldı.

Olaydan sonra Gebze Devlet Hastanesi’ne giden İsmail Sevinç’e, bir hafta iş göremez raporu verildi. İsmail Sevinç’in, alkol aldıkları için uyardığı 2 kişi tarafından darp edilmesi, Gebze’deki yerel basın yöneticileri ve gazeteciler tarafından kınandı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 16:46:14
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 18:52:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?