20
Mayıs
2024
Pazertesi
GEBZE - KOCAELİ

Başaran, Macar misafirlerini ağırladı

Macaristan Konsolosluğu Ticaret Ataşesi Jozsef Kovacs ve Macaristan Yatırım Dairesi Başkanlığı yetkilisi Dr. Tibor Sült, Gebze Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

Macar heyeti, Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Başaran'ı makamında ziyaret ederek, bölge sanayii ve oda hakkında bilgiler aldı. Kovacs, Macaristan'da otomotiv sektörü konusunda önemli fırsatların olduğunu belirterek, "Macaristanda yılda 500 bin araç üretiliyor. ICT (İletişim Teknolojileri) Macaristan'da gelişmiş durumda, bu konuda da işbirlikleri yapılabilir. Tübitak ve Macaristan arasında anlaşma var" dedi.

Türkiye ile çok güzel ilişkileri olduğunu ifade eden Kovacs, 2009 yılı ilkbaharında ikili ilişkilerin gelişmesi amacıyla bir ziyaret gerçekleştirmek istediklerini, ticari müşavir olarak gelecek her türlü teklife açık olduklarını söyledi. Ziyarete ev sahipliği yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Başaran, 2 ülke arasında iş birliklerin önünü açmak için hazır olduklarını, Macaristan halkı ile tarihe dayanan dostluk ve akrabalıkların bulunduğunu ifade etti.

Ziyarette, Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Macar - Türk İşadamları Derneği Genel Sekreteri Hakkı Yaz ve Gebze Ticaret Odası Meclisi üyeleri de hazır bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 15:11:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?