19
Mayıs
2024
Pazar
GEBZE - KOCAELİ

Başkandan sanayiciye destek

GEBZE BELEDİYE BAŞKANI KÖŞKER'DEN SANAYİCİYE DESTEK

Gebze Belediye Başkanı Adan Köşker, sanayicilere hizmet etmeye, meselelerine çare bulmaya çalıştıklarını söyledi.

Başkan Adnan Köşker, Gebze'nin sanayi açısından Türkiye'de ve dünyada ikinci bir örneği olmayan tarifsiz bir ilçe olduğunu söyledi. Köşker, bir sanayi şehrinin belediye başkanı olarak sanayiciye çok farklı baktığını belirterek, "Ben 30 yıllık sanayici geçmişi olan bir belediye başkanıyım. Son 15 yılımı Gebze'de sanayici olarak geçirdim. Sanayicinin sorunlarını iyi bilir, sanayinin dilinden iyi anlarım" dedi.

Sanayici ile şehirdeki kurum ve kuruluşlar arasında diyalog eksikliği olduğunu dile getiren Başkan , gerek sanayicilerin gerekse kamu kurum ve kuruluşların diyalog eksikliğini gidermek için gayret göstermesi gerektiğini kaydederek, "Bugüne kadar sanayici ile belediye, kamu kurumları iç içe olmamış, ayrı çalışmış. Bir birlerinden haberdar olmamışlar. Birçok sanayi kuruluşu ve kamu kurumu var ortada, ama bir birleri ile tanışmamışlar, oturup bir masada buluşmamışlar. Biz geldiğimizden beri, 10 aydır sanayici ile belediyeyi tanıştırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Köşker, "Bizler sanayiciye elimizden gelen her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Bu dönemde sanayicinin olan bütün problemlerini çözmek için, onlara yardımcı olmak için gayret göstereceğiz. Elimizden gelen çapayı sarf ediyoruz. Onlar bizim velinimetimiz. Biz sanayicilere bu gözle bakıyoruz. Bir sanayi kentinde sanayicilerimizin rahat olmasını, sorunsuz olmasını isteriz. Bunun içinde gayret gösteriyoruz. Sanayicilere elimizden gelen her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Gebze'nin sanayi ile geliştiğine dikkat çeken Başkan Köşker, "Gebze sanayi ile gelişen bir bölge. Sanayi olmasaydı burada bu kadar nüfus artışı olmazdı. 2 yıl önce ilçelerimiz ayrıldı. Üç tane ilçe çıktı bünyemizden. O gün 285 bin olan nüfus bugün 325 bin. Ciddi anlamda bir nüfus artışı var. Bu nüfus artışı da buradaki sanayiden kaynaklanıyor" diye konuştu.

Sanayi kuruluşlarının üst seviyede yöneticilerine çağrıda bulunan Başkan Adnan Köşker, Kocaeli'nde toplanan vergilerden Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 5 pay aldığını hatırlatarak, "Bizim sanayicimizden isteğimiz şudur. Merkezlerini Gebze'ye alsınlar. Vergilerine Kocaeli'nde yatırsınlar. Sanayicilerimiz şayet bunu yaparlarsa Gebze'nin İller Bankası'ndan aldığı pay artar, bu şehir daha iyi hizmet alır" şeklinde konuştu.

Gebze'nin sosyal hayatının gelişmesi için sanayicilere de sorumluk düştüğünü ifade eden Köşker, "Sanayicilerimiz sabah gelip akşam dönüyor. Belki kendilerine göre haklı gerekçeleri var ama her gelen problemlerden, sorunlardan kaçarsa, bunların çözüm noktasında bir yerlere ulaşamayız. Sanayicilerimiz Gebze'de oturmayı arzu ederlerse, şirket merkezlerini Gebze'ye taşımayı arzu ederse Gebze'nin sosyal hayatı o kadar gelişir. Sorunları o kadar azalır. Bunu için kendilerini Gebze'nin caddelerinde gezmeye, sahillerinde oturmaya davet ediyorum. Gebze olarak artık çok güzel bir tiyatromuz var. En kısa sürede de bir alış veriş merkezi ve bir sinemaya da kavuşmuş olacağız. Artık Gebze eskisi gibi değil. Eskihisar sahili ile, Anibal dal çıkı ile, Gaziler Dağı projelerimizle beraber, olimpik yüzme havuzumuzla beraber Gebze 1 yıl içerisinde çok daha farklı noktalara gelecek. Artık sanayici buradan gitmek istemeyecek. Ama o günden değil bugünden itibaren şirket merkezlerini Gebze'ye taşımalarını arzu ediyoruz" dedi.

Belediye başkanı seçilmeden evvel kendisinin de bir sanayici olduğunu hatırlatan Başkan Köşker, "Gebze'ye ve Kocaeli'ye hep birlikte sahip çıkalım" çağrısında bulundu.

Köşker, Gebze Belediyesi'nin kaynakları arttıkça daha güzel hizmetler sunacağını da kaydederek "Sanayi dostlarımızı, arkadaşlarımızı Gebze'ye çekmekle beraber onlara da güzel zeminler, güzel ortamlar hazırlanmış olacağız. Bu tamamen gelir gider dengesi ile olur. Ticarette nasıl kazanmadan harcama yapmak yok ise belediye de gelir olmadan yatırım yapamazsın, güzel hizmet getiremezsin. Dolayısıyla şirket merkezlerinin Gebze'ye alınması çok önemli. Yöneticilerin Gebze'de dolaşması, ağırlanması, oturması çok önemli. Şayet bunlar gerçekleşirse Gebze'de çok şey değişir. Tekrar söylüyorum, sanayiciler bizim dostumuz, bizim velinimetimizdir. Onlar bizleri istedikleri zaman araya bilirler, istedikleri zaman yanımıza gelebilirler. Elimizden geldiği kadar onlara hizmet etmeye, yardımcı olmaya çalışırız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 12:55:04
Güncelleme :2 Mart 2010 Salı 15:11:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?