18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEBZE - KOCAELİ

Belediye işçisine yüzde 20 zam müjdesi

Kocaeli’nin Gebze İlçe Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında bir süre önce anlaşmayla sonuçlanan Toplu İş Sözleşmesi, Gebze Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenen törenle imzalandı.

Sözleşmeye göre, işçi maaşlarına ortalama yüzde 20 oranında zam yapıldı. Kocaeli’nin Gebze İlçe Belediyesi’nde çalışan 398 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi, Gebze Belediye Kültür Salonu’nda düzenlenen bir törenle, Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan ile Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Aslan arasında imzalanarak yürürlüğe girdi. Belediye işçilerine ortalama yüzde 20 zam verilen sözleşmeye göre, en düşük işçi maaşı bin 105 YTL olurken, ortalama işçi maaşı ise bin 205 YTL oldu.

İmza törenin ardından konuşan Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Aslan, "Sayın Pehlivan tecrübeli bir başkan. Emeğe bakışı ve yaklaşımı açısından Kocaeli’nin bir numarasıdır. Yapılan sözleşme kamu sektöründeki artış oranının üzerinde. Ancak bizim için iş güvencesi ve maaşımızı zamanında almak, ücret artışı kadar önemli. Umarım daha önce Darıca’da olduğu gibi, Gebze’de de işçi ücretlerini gecikmeden öder" dedi.

İmkanları zorlayarak görüşmeleri sonuçlandırdığını belirten Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan da, "Belediyemizin içinde bulunduğu ekonomik zorluklar ve ağır borç yükü, gönlümüzden geçen artışı yapmamızı engelledi. Buna rağmen kamuda yapılan toplu sözleşmeler içinde en yüksek rakamı biz verdik. Sözleşmeyle ortalama işçi ücretlerine yüzde 20, en düşük işçi maaşına ise yüzde 30’a yakın zam yaptık. Ayrıca 2005 yılından itibaren ikramiye ve diğer sosyal haklar da maaşla birlikte ödenecek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2005 Salı 21:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?