27
Mayıs
2024
Pazertesi
GEBZE - KOCAELİ

Belediyeden kurban yakalama timi

Gebze Belediyesi, vatandaşların bayramı huzurlu geçirmesini sağlamak için bir dizi tedbir aldı. Vatandaşlardan gelecek şikayetleri anında değerlendirmek için görevli sayısını artıran Zabıta Müdürlüğü, kurban satış merkezlerinde denetimlere devam ediyor.

Zabıta Müdürlüğü, vatandaşlardan Alo 153 Zabıta Hattı'na 24 saat gelecek ihbarları değerlendirecek. Vatandaşlar Zabıta Müdürlüğü'ne Gebze Belediyesi'nin 641 78 08 Nolu telefonundan da ulaşabilecek.

Gebze'de bu yıl kurbanlık hayvan satışları ve kurban kesimi üç ayrı yerde yapılıyor. Eski Cephanelik mevkiindeki Mevlana Hayvan Pazarı, Taşocakları Mevkii Hayvan Pazarı ve Adem Yavuz Kurbanlık Hayvan Pazarı'nda kurban satışları devam ediyor.

Gebze Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, İlçe Kurban Komisyonu'nun aldığı kararlar doğrultusunda, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da, kaçan kurbanlık hayvanları yakalamak üzere tim oluşturdu. Yakalama timleri bayram boyunaca görev başında olacak.

Ayrıca Gebze Belediyesi veteriner hekimleri kurban bayramı boyunca görev yapacak ve vatandaşlardan gelen kurbanlık hayvan ve etle ilgili şikayetlerini değerlendirecek.

Gebze Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü de, yeterli personel, araç ve ekipmanla birlikte vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirerek, kurban atıklarını toplayacak. Vatandaşlar Temizlik İşleri'ne şikayet ve yardım taleplerini 641 78 17 ve 646 48 90 nolu telefonları arayarak bildirebilecek.

Mezarlıklar Müdürlüğü, arife gününden başlayarak bayramın birinci, ikinci ve üçüncü günleri sabah saat 10.00'dan itibaren her saat başı mezarlıklara ücretsiz otobüs kaldıracak.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 13:14:02
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 14:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?