18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEBZE - KOCAELİ

Cep telefonu cinayeti

Gebze Güzeltepe Beldesi’nde bir lise öğrencisi, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bıçaklanarak öldürüldükten sonra üzerindeki cep telefonu gasp edildi. Olay, çarşamba gece Güzeltepe Beldesi Cumhuriyet Caddesi 320 Sokak üzerindeki boş bir arazide meydana geldi.

Güzeltepe Fevzi Çakmak Lisesi 9/D sınıfı öğrencisi Tayfur Yalta (15), gece kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından bıçaklanarak öldürüldükten sonra üzerindeki cep telefonu gasp edildi.

Vatandaşların ihbarı üzerine bugün olay yerine giden polisler, vücudunda çok sayıda bıçak darbesi olan Yalta’nın cesediyle karşılaştı. Ceset üzerinde yapılan ilk incelemede çok sayıda bıçak darbesine rastlanırken, öğrencinin üzerinde bulunan kameralı cep telefonunun da olmadığı tespit edildi.

Yalta’nın okul arkadaşı Z.Ş. (Zafer Şahin-15), Tayfur ile olayın olduğu gün okulda konuştuklarında kendisine, "Beni bugün son kez görüyorsun. Beni bir daha göremeyeceksiniz" gibi laflar ettiğini belirterek, bu konuşmalara o an bir anlam veremediğini söyledi.

Bazı gençlerin kuş yüzünden Tayfur’u sıkıştırdıklarını da ifade eden Z.Ş., "Kuş meselesi yüzünden bir gün Tayfur’u alıp bir yere götürmüşler. Döveceklermiş ancak küçük olduğu için vazgeçmişler. Onlar da yapmış olabilirler" dedi. Polis, Z.Ş. isimli öğrenciyi ifadesine başvurmak üzere karakola götürdü.

Bu arada baba Mürsel ve anne Saniye Yalta’nın, gece 02.00 sıralarında bölge karakoluna başvurarak çocuklarının eve gelmediğini ve kayıp olduğunu bildirdikleri ortaya çıktı. Tayfur Yalta’nın cesedi, yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Gebze Belediye Morgu’na kaldırıldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 16:45:39
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 18:54:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?