23
Mayıs
2024
Perşembe
GEBZE - KOCAELİ

Cep telefonu cinayetine iki gözaltı

Gebze Güzeltepe Beldesi’nde perşembe günü cep telefonu gasp edilerek öldürülen lise öğrencisi Tayfur Yalta’nın katil zanlısı oldukları iddiasıyla 2 genç yakalanarak gözaltına alındı.

 Gebze Güzeltepe Beldesi’nde dün boş bir arazide vücudunun 15 yerinden bıçaklanarak öldürülen Güzeltepe Fevzi Çakmak Lisesi 1. Sınıf öğrencisi Tayfur Yalta’nın (15) katil zanlısı olduğu iddiasıyla G.T (17) ve H.G. (17) isimli 2 genç, olayda kullandıkları iki adet kelebek tabir edilen bıçakla birlikte İstanbul’un Tuzla İlçesi Şifa Mahallesi’nde yakalandı. Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, öldürülen öğrencinin arkadaşlarının ifadelerinden yola çıkarak kimliklerini tespit ettiği 2 genci, İstanbul’daki evlerinde dün akşam yakalayarak gözaltına aldı.

Yaşları küçük olduğu için Çocuk Büro Amirliği’nde sorgulanan ve suçlarını kabul ettikleri öğrenilen katil zanlılarının verdikleri ilk ifadelerinde, Tayfur Yalta ile arkadaş olduklarını ve birlikte bir apartmandan ayakkabı çaldıklarını iddia ettiler.

Ayakkabıyı kimin giyeceği konusunda aralarında tartışma çıktığını belirten katil zanlıları, Tayfur’dan ayakkabı için 10 milyon lira istediklerini, vermeyince de bıçaklayarak öldürdüklerini ve üzerindeki cep telefonunu gasp ettiklerini söyledikleri öğrenildi.

Öğrenciden çaldıkları görüntülü cep telefonunu da İstanbul’da sattıkları belirlenen zanlılar, sorgularını müteakip bugün savcılığa sevk edildi. Savcılık, çalındıktan sonra satılan cep telefonunun bulunması amacıyla, zanlıları tekrar polise teslim ederek, bir günlük ek gözaltı süresi verdi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 16:20:59
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 18:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?