18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEBZE - KOCAELİ

Cep telefonu cinayetinin katil zanlıları yakalandı

Kocaeli’nin Gebze İlçesi Darıca Beldesi’nde yaklaşık bir ay önce kahveci Muhittin Gönen’in cep telefonunu çaldıktan sonra öldürülmesi olayına karıştığı iddia edilen 6 kişiden ikisi, Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul’da düzenlenen bir operasyonla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Gebze’nin Darıca Beldesi Bayramoğlu Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Dostlar Kıraathanesi’ni işleten Muhittin Gönen (40), yaklaşık bir ay önce yeni aldığı cep telefonunu arkadaşlarına gösterirken, yanına yaklaşan bir kapkaççı cep telefonunu çalarak kaçtı. Kapkaççıların peşinden koşarak birini yakalayan Gönen, bu sırada kapkaççılar tarafından boynundan bıçaklanarak öldürüldü.

Olayın ardından araştırmalarına başlayan Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Grup Amirliği ekipleri, görgü tanıklarının verdiği eşgale göre zanlılardan birinin robot resmini de çizerek şehrin çeşitli yerlerine astı. Çalınan cep telefonunun verdiği sinyalleri takip ederek, zanlılardan birinin izini Van Erciş’te bulan Gebze Polisi, bölgedeki emniyet güçlerinin yardımıyla zanlıyı rahatsız edip, tekrar İstanbul’a geri gelmesini sağladı. Zanlıyı sürekli takip eden ve İstanbul’a tekrar geldiğini haber alan Gebze Polisi, Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle, zanlılardan Aydın Koç’u (21), dün akşam Tuzla sahil yolunda yaptığı operasyonla, bir minibüs içinde yakalamayı başardı.

Üzerinde sahte bir kimlikle yakalanan Aydın Koç’un verdiği bilgilerden yola çıkan Gebze Polisi, Tuzla Şifa Mahallesi’nde yaptıkları ikinci bir operasyonla, olayda bıçağı kullandığı ve katil zanlısı olduğu tahmin edilen İsmail Çetin’i de (20) evinde yakalayarak gözaltına aldı. Her iki zanlının da kapkaç başta olmak üzere, oto hırsızlığı ve hırsızlık suçlarından çok sayıda sabıkaları olduğu öğrenildi. Polis tarafından çizilen robot resmin ise, zanlılardan İsmail Çetin’in resmiyle birebir örtüştüğü de görüldü. Zanlıların yapılan ilk sorgulamalarında, Aydın Koç’un, cep telefonunu kapkaç yapan kişi olduğu belirlendi. Zanlı Koç verdiği ifadede, bıçağı İsmail Çetin’in kullandığını iddia ederken, İsmail Çetin ise Gönen’i kendisinin bıçaklamadığını ifade etti.

Olay sırasında kullanılan ve içinde toplam 6 kapkaççının bulunduğu otomobilin de, Gebze İstasyon Mahallesi’nden çalındığı ve olaydan bir süre sonra terk edilmiş olarak bulunup sahibine teslim edildiği öğrenildi. Yakalanan zanlıların sorguları Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sürerken, olaya karıştıkları belirlenen 4 kişinin daha aranmasına devam ediliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 14:14:28
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 17:08:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?