23
Mayıs
2024
Perşembe
GEBZE - KOCAELİ

'Çilek' uyarısı

Son günlerde "iri çilekler" nedeniyle "seralarda yetişen tüm çileklerin hormonlu olup olmadığı" tartışması kafaları karıştırırken Gebze Tüketiciyi koruma Derneği (TÜKO-DER) Başkanı Nurkaya Karabulut bir açıklama yaparak hem üreticileri hemde tüketicileri uyardı.

Başkan Karabulut, özellikle tüketicilerin sağlıksız gıda almamaları yönünde uyarılarda bulunarak, alınan gıdaların bilinerek,seçilerek ve araştırılarak alınması gerektiğini öne sürdü.

Tüko-Der Gebze şubesi Başkanı Nurkaya Karabulut, yaptığı bu açıklamada, üreticilere dikkat çekerek “Sağlıksız gıda üretmeyelim. Üreten varsa onları tespit edelim ve tehşir edelim dedi. Karabulut “Eğer buna engel olunmasa Unutmayalım ki; Sizin sofranıza da bu sağlıksız ürünler gelebilir” diye uyarıda bulundu.

Tüm Gebzeli tüketicilere’de seslenen Nurkaya Karabulut “Tüketicimizi de uyarıyoruz; Sağlıksız gıdaya dikkat edelim. örneğin; Gebze’de bol miktarda kocaman taneli Çilek satılmaktadır. Bu anormal büyüklükte satılan çileklerin ne kadar sağlıklı olup olmadığını biliyor muyuz! Gebze’nin bir çok cadde ve sokaklarında köşe başlarını işgal eden ve seyyar arabalarla satılan bu ürünler ilgili kurum ve kuruluşlarca denetleniyor mu?” diye tüm yetkilileri uyardı.

Tüko-Der Gebze şube başkanı Karabulut bundan böyle tüm Gebzeli tüketiciler bilsinler ki artık onların haklarını savunacak ve takip edecek bir kurumları Gebze’de pratikleşip güncel yaşamımızın bir parçası haline geliyor. İş vereninden, işçisine, köylüsünden, çiftçisine ve hayatımızın her alanına kadar her vatandaşımız tüketicidir. Bu anlamda onların bu güne kadar tüketici hakları ne yazık ki bir takım suiistimalciler tarafından yok edilmiş adeta kaderlerine terk edilmiştir. İşte bundan böyle bölgemizdeki tüm tüketicilerin örgütlü gücü TÜKO-DER onların yanında onlarla beraber tüm sorunlarında yanlarında olacaktır” dedi.

Karabulut açıkta satılan gıdalar konusunda da Belediye Zabıta yetkililerini, Gebze Pazarcılar odasını, ve Gebze Ziraat odası gibi kurumları da bu konuda ortak kolektif bir çalışma yapılması için göreve davet etti.
Gebze Meydan
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2005 Pazartesi 10:25:26
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 16:23:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?