23
Mayıs
2024
Perşembe
GEBZE - KOCAELİ

Cinnet ısrarı: 3 ölü

Gebze'nin Darıca Beldesi’nde, ayrıldığı eşiyle tekrar birleşmek isteyen İlyas Demir isimli şahıs, eşinden olumsuz yanıt alınca eşi ve kayınvalidesini başlarından tabancayla vurarak öldürdükten sonra, aynı silahla intihar etti.

Edinilen bilgiye göre olay, dün akşam saat 22.00 sıralarında Darıca Beldesi Bağlarbaşı Mahallesi Muhammer Aksoy Caddesi üzerindeki boş bir arazide meydana geldi. Şiddetli geçimsizlik yüzünden yaklaşık bir sene önce, ikinci eşi Meral Demir’den (Özdinçer) (50) ayrıldığı ve boşanmak üzere olduğu öğrenilen İlyas Demir (51), aradan geçen zaman içinde eşini sürekli rahatsız ederek birçok kere tekrar birleşmek istedi.

Eski eşinin her seferinde olumsuz cevaplar vermesi üzerine, eşini sürekli tehdit ettiği de öğrenilen İlyas Demir, dün akşam saatlerinde eşi Meral Demir ile kayınvalidesi Sıdıka Özdinçer’i (85) evlerine gittikleri sırada, takip ederek, yol üzerindeki boş bir arazide sıkıştırdı. Eşi ile tekrar birleşme konusunda bir süre tartışan İlyas Demir, eski eşinden bir kez daha red cevabı alınca, sinirlerine hakim olamayarak, yanında taşıdığı tabancayla, eşi ve kayınvalidesi’nin başlarına birer el ateş ederek vurdu.

Daha sonra aynı silahı kendi başına doğrultan Demir, bir el de kendi şakağına ateş edip intihar etti. Eski eşi tarafından vurulan Meral Demir ile annesi Sıdıka Özdinçer, olay yerinde hayatlarını kaybederken, İlyas Demir ise olay yerine gelen bir ambulansla Anadolu Sağlık Merkezi’ne kaldırılmak istenirken yolda hayatını kaybetti.

Cesetler ilk incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Gebze Belediye Morgu’na kaldırıldı. İlyas Demir ile ilk eşi trafik kazasında ölen Meral Demir’in birbirleriye ikinci evliliklerini yaptıklarını ve bir sene önce de şiddetli geçimsizlik yüzünden boşanmak üzere ayrıldıkları öğrenildi. Şevket Demir (23) isminde bir çocukları da olan çiften İlyas Demir’in, ayrıldıktan sonra bunalım geçirdiği ve eski eşini tekrar birleşmek üzere sürekli rahatsız ettiği belirtildi.

Asayiş olayları yönünden sakin bir belde olan Darıca’da işlenen cinayet ise beldede büyük yankı yaptı. Olayla ilgili soruşturmaya devam ediliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2005 Pazar 10:49:47
Güncelleme :13 Haziran 2005 Pazartesi 16:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?