28
Mayıs
2024
Salı
GEBZE - KOCAELİ

Dere yatağındaki gecekondular yıkıldı

Kocaeli'nin Gebze Belediyesi, dere yatağına kaçak olarak yapılan 6 gecekondu ile 1 ahırı yıktı.
 
1. Küme Evler Mahallesi'nde, dere yatağına kaçak olarak yapılan 6 adet gecekondu ve baraka ile 1 ahır, bugün Gebze Belediyesi ekipleri tarafından iş makineleriyle yıkılarak yerle bir edildi. Çok sayıda polis ve zabıta ekibiyle gecekonduların olduğu bölgeye gelen Gebze Belediyesi ekipleri yıkıma başladı. Vatandaşlar, yıkım ekiplerine büyük tepki gösterdi. Gecekonduların içindeki eşyalar, gecekondu sakinleri ve belediyenin temizlik çalışanları tarafından boşaltıldıktan sonra, evlerin yıkımları gerçekleşti.
 
Evlerinin yıkılışını çaresiz gözlerle izleyen bazı gecekondu sakinleri ise gözyaşlarına boğuldu. Evi yıkıldığı için yıkım ekiplerine tepki gösteren bir kadın, "Sokakta kaldık, devlet bize sahip çıksın. Zaten suyum ve elektriğim yoktu. Akşamları mumla kalıyorduk. Biz şimdi ne yapacağız, gidip kendimizi mi satacağız? Böyle devlet mi olur? Biz devlet için canımızı verelim, devlet ise kalkıp bizi sokağa atsın" diye tepki gösterdi. 

Başka bir gecekondu sakini ise, cinayetten yattığı cezaevinden şartlı tahliyeyle çıktığını belirterek, "Biz şimdi ne yapalım? Bu şekilde, bu şartlarda yaşayan insandan ne fayda gelir? Mecburen çalacağım, adam vuracağım. Her şeyi yapacağım, çünkü elimde değil. Şurada şerefimle, namusumla oturuyordum. Şerefsizce yaşanmamız isteniyorsa, yaşayalım. Sonra sen adam vurdun, sen adamı gasp ettin diyorlar. Ne yapayım?" diyerek evinin yıkılmasına tepki gösterdi.
 
Kış ayında, Kurban Bayramı ve yılbaşı öncesinde sokakta kalan gecekondu sakinleri, yıkılan evlerinin ve sokağa atılan eşyaların başında ne yapacaklarını kara kara düşünmeye başladı.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2006 Çarşamba 16:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?