25
Mayıs
2024
Cumartesi
GEBZE - KOCAELİ

Devlet vatandaşın arsasına okul yapıyor

DEVLET VATANDAŞIN ARSASINA İZİNSİZ OKUL YAPIYOR

Kocaeli Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü'nün, mülkiyeti vatandaşlara ait olan arsaların üzerine okul yaptırdığı ileri sürüldü.

Kocaeli Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü, Gebze ilçesinde Barış Mahallesi'ndeki Kristal Blokları'nın yanında bulunan 6 bin 377 dönüm arsa üzerine okul yaptırmaya başladı. Çok hisseli arsanın sahiplerine danışılmadan vatandaşa ait arsaların üzerine plan çizdirip okulun inşa edildiği ileri sürüldü. 24 derslikli okulun kendi arsaları üzerine yapıldığını belirten vatandaşlar isyan etti. Bölgede 100 metrekarenin üstünde çok sayıda vatandaşın arsasının olduğu öğrenildi.

Söz konusu okul inşaatı için temel atma töreni düzenledi. Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ceylan'ın da katıldığı tören, kendi arazileri üzerinde okul inşaatının yapıldığını söyleyen vatandaşların tepkisine sebep oldu. Yaklaşık 250 metrekare arası bulunan Embiya Erbay adlı hak sahibi, "Benim yerimi rızam olmadan nasıl alıp üzerine okul yapmaya başlayabilirler? Devlet benim hakkımı gasp mı ediyor? Hiç olmazsa nezaketen sorulur; burası sizin, ama biz üzerine okul yapmayı düşünüyoruz. Bunun diyen dahi yok. Dişimizden, tırnağımızdan arttırıp 200 metrekare arsa aldık, onu da elimizden almaya çalışıyorlar" dedi.

Okul temelinin atıldığı bölgede 3 ayrı noktada 150 metrekare arsası bulunan Nuriye Yazıcı ise, "Bu adamlar şaşırmış her halde. Böyle bir şey olabilir mi? Kimin arsasını kimin elinden alıyorsunuz? Vatandaşın arsası gasp edilerek okul yapılyor. Bu şekilde yapılan okuldan ne hayır gelir" diyerek tepkisini dile getirdi.

Kocaeli İl Özel İdaresi Daire Başkanı Murat Ustaoğlu ise, temeli atılan okulun arsasının vatandaşlara ait olduğunu sonradan öğrendiklerini söyledi. Ustaoğlu, "Biz de durumdan sonradan haberdar olduk. Bize arsayı Gebze İlçe Milli Eğitim arsayı verdi. Biz de İl Özel İdaresi olarak ihaleyi yaptık. Temel atıldıktan sonra arsanın bir kısmının vatandaşlara ait olduğunu öğrendik" dedi.

Ustaoğlu, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün vatandaşın arsasının üzerine okul yapılması için Kocaeli İl Özel İdaresi'ne başvurmasının büyük bir hata olduğunu ifade ederek, "Arsaların vatandaşlara ait olduğunu bilseydik kesinlikle ihalesini yapmazdık. Bunun telafisini artık nasıl yapacaksa Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapacak" diye konuştu.

DEVLET VATANDAŞIN ARSASINA İZİNSİZ OKUL YAPIYOR
DEVLET VATANDAŞIN ARSASINA İZİNSİZ OKUL YAPIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 11:29:00
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 19:13:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?