17
Mayıs
2024
Cuma
GEBZE - KOCAELİ

Dışişleri Bakanı Gül: 'Irak'ta 6 Türk daha esir'

Önceki akşam Tavşanlı Köyü’nde kayınpederini ziyaret eden Abdullah Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı için Gebze’de düzenlenen törenlere katıldı. Bakan Gül törenin ardından Gebze Belediyesi’ni ziyaret etti. Gül, Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Belediyede gazetecilerin çeşitli sorularını da yanıtlayan Gül, "Bizim yaptığımız girişimler sonucunda Irak’ta esir alınan 2 mühendis serbest bırakıldı. Irak’ta çok sayıda vatandaşımız var. Bunlar, Iraklı insanların temel ihtiyaçlarını karşılıyor. Irak’ta normal hayat varsa bunda Türklerin de katkısı vardır. Türkiye, Irak’ın gerçek dostudur. Türklere zarar verenler bir kez daha düşünmeli. Diğer taraftan Irak’ta 6 Türk’ün esir olduğu doğru değil" dedi.
2004 Atina Olimpiyatları’na değinen Gül, "Olimpiyatlarda başarılı olduk. 10 madalya aldık. Ancak, daha başarılı olunabilirdi. Bunun için altyapı oluşturulabilirdi. Dereceye giren sporcularımızı kutluyorum ve başarılı bir şekilde ev sahipliği yapan Yunanistan’ı da tebrik ediyorum" diye konuştu.

Gebze halkının bayramını sürpriz şekilde kutlamak için burada bulunduğunu ifade eden Gül, Gebze’nin daha çağdaş kent olması gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Kanunu’nu 30 yıl önce çıkartılmış olsaydı, Gebze’de bugün yaşanan altyapı sorununun kesinlikle yaşanmayacağının altını çizen Gül, "Büyükşehir Kanunu’nun çıkması çok doğru oldu. Lokal bir bakış açısıyla eleştirilebilir. Ama bu kanun 30 yıl önce çıksaydı, bugünkü altyapı sorunları yaşamazdı. Gebze daha çağdaş kent olabilirdi. Kocaeli’nin tamamının büyükşehir olması da Kocaeli’ye verilen büyük avantaj. Uzun vadeli düşünülünce Kocaelili insanlar mutlu olacaktır. Gebze’nin il olması konusunda zamanı geldiğinde plan ve programlar yapılacaktır. Biz hiçbir yere il olma sözü vermedik" şeklinde konuştu.

iha-gebze
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2004 Salı 01:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?