19
Mayıs
2024
Pazar
GEBZE - KOCAELİ

Fabrikalarda susuzluk tehlikesi

Kocaeli'nin Gebze İlçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde (GOSB) son günlerde yaşanan su sıkıntısına çare bulmak üzere bugün, İzmit Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) yetkilileri ile sanayiciler bir toplantı yaptı. 

GOSB Yönetim Merkezi'nde yapılan toplantıya, GOSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Yılmaz Kanbak, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, GOSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yücel Güngör, GOSB genel Direktörü Okan Çağlar ile GOSB müteşebbis heyet üyeleri katıldı. Son zamanlarda Avrupa ve Türkiye'de yağışların azalması sonucu, Yuvacık Barajı'ndaki su miktarının da azalması üzerine, GOSB'da faaliyet gösteren fabrikalarda da, su sıkıntısı yaşandığını belirten GOSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Kanbak, bu sıkıntının nedenininse bölgede özellikle suyla iş yapan gıda ve ilaç sektörlerinin yoğun olmasına ve bu firmaların durmaksızın çalışmasına bağladı. 

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram ise, elindeki imkanlara göre su verdiğini ifade ederek, barajın işletmesini yapan firmanın, taahhüt ettiği suyu vermediği için bu sıkıntıların yaşandığını söyledi. Kocaeli'ndeki kayıp-kaçak oranının yüzde 68'lerden yüzde 45'lere indirildiğini de açıklayan Bayram, ancak yinede bu oranın barajdan sağlanması taahhüt edilen su miktarıyla bir ilgisinin olmadığını belirtti. GOSB'a son 9 günde ilk kez dün akşam 2 bin metreküp su verildiği öğrenilirken, GOSB'un günlük su ihtiyacınınsa yaklaşık 3 bin metreküpün üstünde olduğu bildirildi. İSU'nun, GOSB'un günlük ihtiyacının yarısının sağlanacağı sözünün verildiği toplantıda, kalan kısmınsa tankerlerle su taşımak suretiyle karşılanacağı belirtildi. 

GOSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımıcısı ve Güngör Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Güngör de, hafta sonundan beri üretime ara verdiklerini vurgulayarak, üretimlerinin yüzde 70'ini ihraç ettiklerini ve su kesintisinin hem üretimi hem de kaliteyi etkilediğinin de altını çizdi. Bu arada GOSB'da su kesintisinden etkilenen birimlerin başında özel itfaiye teşkilatı geliyor. Su sıkıntısı yaşanmaması için zaman zaman GOSB İtfaiye Müdürlüğü'nün depolarına da tankerlerle su takviyesi yapılıyor.
iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2006 Çarşamba 02:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?