18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEBZE - KOCAELİ

Faruk Süren'in fabrikasında eylem 14. gününde

Transtürk Holding’e bağlı olarak İstanbul Tuzla’da faaliyet gösterirken ve 2 yıl önce kapatılan Plastaş Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Fabrikası’nın yaklaşık yüz işçisinin, yine aynı holdingin, Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde faaliyet gösteren Makine Takım Endüstrisi Fabrikası önünde, 14 gün önce başlattıkları eylem halen sürüyor.

Galatasaray Spor Kulübü’nün eski Başkanı Faruk Süren’in sahibi olduğu Transtürk Holding bünyesinde yer alan ve iki yıl önce kapatılan Plastaş Plastik Fabrikası’nın yaklaşık yüz çalışanının, kıdem ve ihbar tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle, aynı holdinge bağlı Makine Takım Endüstrisi önünde aileleriyle birlikte yaklaşık 14 gün önce başlattıkları bekleme eylemi halen sürüyor. Eylemci işçileri, bugün Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ile Petrol-İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Çavdar ve sendika yöneticileri ziyaret ederek destek verdi.

İşçilere yönelik bir konuşma yapan ve Faruk Süren’in işçileri açlığa mahkum ettiğini belirten Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, "Faruk Süren yaklaşık 3 yıldır yapılan tüm anlaşmalara uymamıştır. Şimdi yeni bir senet vererek sorunu çözmeye çalışıyor. Ancak bu senetler hiçbir varlığı olmayan bir şirkete ait. Artık Süren’in yalanlarından bıktık. Hakkımızı alana kadar bu eylemi sürdüreceğiz. Bundan sonra iyi niyet söz konusu olmaz. Süren’in olduğu her yerde eylemlerimizi sürdüreceğiz. O nasıl işçileri açlığa mahkum bıraktıysa, biz de onun peşini bırakmayacağız" dedi.

Faruk Süren’in diğer işyerlerinde de benzer sorunlar olduğunu iddia eden Öztaşkın, "Bizler nasıl uyuyamıyorsak, Süren de rahat uyumamalı. Hiçbir şey olmamış gibi, kendi işyerlerine girip çıkamamalı. Öğrendiğimize göre, Faruk Süren’in, diğer işyerlerinde de buna benzer sorunlar var. Bundan da anlaşılıyor ki, Süren işçilere karşı bu tutumunu alışkanlık haline getirmiş" şeklinde konuştu.

Kapatılan Plastaş Fabrikası’ndan 4 milyar ile 24 milyar lira arasında değişen alacakları olduğu öğrenilen işçiler, basın açıklamasının ardından dağıldılar.

kocaeli
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2004 Salı 16:33:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?