23
Mayıs
2024
Perşembe
GEBZE - KOCAELİ

Fırınlar sapır sapır döküldü

Kocaeli’nin Gebze İlçesi’ne bağlı Darıca Belde Belediyesi Zabıta ekipleri, beldede bulunan ekmek fırınlarını, sabaha karşı yaptıkları şafak operasyonuyla denetlemeden geçirdi.

25 fırından 12 tanesinde yapılan denetimlerde, istenmeyen ve hijyenik olmayan görüntülerle karşılaşıldı.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerle birlikte, beldede bulunan ekmek fırınlarını sabaha karşı denetlemeden geçirdi. Beldede faaliyet gösteren 25 fırından 12 tanesinde yapılan denetimlerde, bazı fırınlarda istenmeyen ve hijyenik olmayan görüntülerle karşılaşıldı. Fırınların tamamına yakınında ekmeklerin etiketlenmediği görülürken, bazı fırınlarda, hamur yapılan yerlerin ve personelin kıyafetlerinin oldukça kirli olduğu ve bone kullanmadıkları gözlendi. Bir fırında ise, içinde unlu mamül olan tepsiler yerde gelişi güzel bekletilirken, hamur karıştırma makinesinin içindeki hamurdan da ağaç parçaları çıktı. Bazı fırınlarda da, istiflenen unlarda böceklenme olduğu, unların konulduğu yerlerde ise, fare pislikleri bulunduğu tespit edildi.

Havalandırma sistemlerinin de yetersiz olduğu fırınlardan hijyenik şartlara haiz olmayan fırınların sahipleri hakkında yasal işlem yapılırken, çalışma şartlarına uyan fırınların sahiplerine ise, sağlıklı üretimi teşvik için plaket verileceği açıklandı. Denetlemelere rağmen kurallara ve hijyenik şartlara uymamakta ısrar eden fırınların sahiplerine tekrar ceza yazılacağı ve gerekirse fırınların kapatılacağı belirtildi.

Denetlemeleri başından sonuna kadar takip eden ve olumsuz çalışma koşulları bulunan fırınların sahiplerini tek tek uyaran Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, "Vatandaşlarımız işyeri açsın, para kazansın, ancak yaptığı işi de kurallarıyla yapsın. Beldemizde bulunan fırınlar, çeki düzene girene kadar, kontrollerimiz sürecek. Bu konuda esnaftan ve vatandaşlardan yardım bekliyoruz. Halkın sağlığına gereken değeri vermemiz lazım. Bizim için halk sağlığı çok önemli. Herkes buna göre üzerine düşen görevleri yapacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2005 Perşembe 16:32:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?