25
Nisan
2024
Perşembe
GEBZE - KOCAELİ

Firmalar yangına karşı tedbir almıyor

FİRMALAR YANGINA KARŞI TEDBİR ALMIYOR

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde faaliyet gösteren GFC Yangın Güvenliği ve Danışmanlık Hizmetleri Genel Koordinatörü Sertan Gök, Avrupa'da çok yaygın olan yangın güvenlik sistemlerinin acilen Türkiye'de yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

GFC Yangın Güvenliği ve Danışmanlık Hizmetleri Genel Koordinatörü Sertan Gök, işletmelerde yangın tedbirlerinin en sona bırakıldığını belirterek, "En sona bırakılan yangın güvenlik sistemlerine kısıtlı bütçeler ayrılması yüzünden kapsamlı ve sağlıklı yangın güvenlik sistemleri kurulamıyor. Bu durum ilerki süreçlerde firmalara pahalı patlıyor" dedi.

Gök, bir işletmede mutlaka günün birinde yangın çıktığını ifade ederek, "İşletmelerde yangın çıkmaması söz konusu değil. Günün birinde mutlaka yangın çıkıyor. Kuruluşlar bu durumu göz önünde bulundurarak hareket etmeli. Firmaların sigortalı olması yeterli değil. Yangın sadece mal kaybına sebep, kurulu sistemi yerle bir ediyor" diye konuştu.

Birçok işletmede sabit söndürme sistemlerinin bulunmadığını ifade eden Gök, "Maalesef birçok işletmede tamamen insan endeksli tedbirler alınıyor. Bu kesinlikle yeterli değil. Mutlaka sabit söndürme sistemlerinin bulunması gerekiyor. Sistemler yangın güvenliği için son derece önemli. Muhtemel bir yangında ilk dakikalar çok mühim. Burada sabit söndürme sistemleri öne çıkıyor. İnsandan önce bu sistemler yangına müdahale ediyor. İşte bu sistemler zamanında müdahale ederek koca bir tesisin kül olmasına engel oluyor" diyerek, tedbirin önemine dikkat çekti.

"Yangın güvenliği yangın tüpünden ibaret değil" diyen Gök, yangın söndürme sistemlerinin Avrupa'da çok yaygın olduğunu, Türkiye'de de mutlaka yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 18:07:00
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 18:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?