19
Mayıs
2024
Pazar
GEBZE - KOCAELİ

Gebze Darıca'da Mehmetçik 2 bin 500 fidan dikti

15. Kolordu Komutanlığı'na bağlı Darıca Yerel Eğitim Merkez Komutanlığı'nda görev yapan askerler, bedensel, zihinsel ve işitme engelli öğrenciler ve aileleriyle birlikte fidan diktiler.
Kocaeli'nin Gebze İlçesi Darıca Beldesi'nde bulunan 15. Kolordu Komutanlığı'na bağlı Yerel Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda bugün düzenlenen fidan dikme töreninde, Mehmetçikle engelli öğrenciler birlikte, askeri koruya toplam 2 bin 50 adet fidan diktiler.
Törene 15. Kolordu Komutanı Korgeneral Zafer Özkan'ın yanı sıra, Gebze Garnizon Komutanı Binbaşı Atilla Tuncer, Darıca Yerel Eğitim Merkez Komutanı Binbaşı İhsan Gürhan Oral, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Ali Bayraktar ile engelli öğrenciler, aileleri, öğretmenleri ve askerler katıldı.
Törende konuşan Korgeneral Özkan, bu yıl Kolordu'ya bağlı en küçük kışla ve garnizonlarda engelli öğrencilerle fidanlıklar oluşturmaya başladıklarını belirterek, "Biz askerin silahla vatanını korumasının yanı sıra, ağaçlandırarak erozyona mani olarak toprağı koruması gerektiğine de inanmaktayız. Bugün dikeceğimiz fidanlar, gelecekte birer koru halini alacaktır. Fidana sevgiyle yaklaşmanın yanı sıra, engelli vatandaşlarımızın da sevgiye ve ilgiye ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Türkiye Sakatlar Derneği Gebze Şube Başkanı Oktay Çopkur da, konuşmasında engelli insanları böyle bir etkinliğe dahil ettiği için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teşekkür ederek, engellilerin evlerinde oturmasını değil, herzaman aktif faaliyetler yapmasını istediklerini ifade etti.
Konuşmaların ardından askerler ve engelliler hep birlikte yaklaşık 10 dönüm arazi üzerinde oluşturulan "Engelliler ve Mehmetçik Korusu"na toplam 2 bin 50 adet çam, ceviz ve Akçaağaç fidanı diktiler. Askerler, fidan dikiminde zorlanan engelli öğrencilere de yardımcı oldular. Fidan dikiminin ardından törene katılanlar, Türk bayrağının renklerini temsil eden ellerindeki kırmızı beyaz balonları hep birlikte havaya bıraktılar.
Davetlilere askeri araç ve silahların da tanıtıldığı tören, askeri arama kurtarma köpeklerinin gösterisiyle sona erdi.
KOCAELİ - İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2004 Cuma 23:15:06
Güncelleme :16 Nisan 2004 Cuma 23:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?