17
Mayıs
2024
Cuma
GEBZE - KOCAELİ

Gebze'de işçi eylemi

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne bağlı Dilovası Belde Belediyesi'nde çalışan sendikalı 163 işçi, biriken maaşlarını ve alacaklarını alamadıkları gerekçesiyle 3 ay aradan sonra, bugün bir kez daha iş bıraktı.
Dilovası Belediyesi'nde çalışan ve Genel-İş Sendikası'na üye toplam 163 sendikalı işçi, 5 yıldır sosyal haklarını ve 4 adet maaşlarını alamadıklarını gerekçe göstererek, bugün bir kez daha iş bırakma eylemi yaptılar. Yaklaşık 3 ay önce de aynı gerekçelerle iş bırakan işçiler, o tarihte Belediye Başkanı Ercan Dalkılıç ile yapılan protokol gereği anlaşarak işlerinin başına dönmüştü. Başkanın yine sözünü tutmadığını belirten işçiler, bugün belediye önünde tekrar toplanarak maaşlarını ve alacaklarının ödenmesini beklemeye başladılar.
Genel-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Öztürk Şamdan, Başkan Dalkılıç ile yaptığı görüşmelerden olumlu bir sonuç alamadığını belirterek, "İşçiler normal mesai saatinde belediyeye geliyorlar, ancak aktif iş üstlenmiyorlar. Maaşlar ödendiği zaman aktif çalışmaya geçilecek. Çalışanların şu anda içeride 4 adet maaş, 3 adet toplu sözleşmeden doğan fark, 3 yıllık vergi iadesi, tahsil yardımları ve 25 adet ikramiye alacakları var. Belediyenin, çalışan 163 işçiye ortalama 10 ile 30 milyar liradan, toplam 2 trilyon 200 milyar lira borcu bulunmaktadır. Ancak bugün iş yapmama gerekçemiz ise geriye dönük alacaklardan çok, Şubat - Mart arasındaki maaşın ödenmemesinden dolayıdır" dedi.
Tekrar başkanlık için aday olmayan Dilovası Belediye Başkanı Ercan Dalkılıç ise, İller Bankası'ndan gelen paylarından, borçları yüzünden önemli kesintiler olduğunu ileri sürerek, "İller Bankası'ndan, her ay ortalama 100 - 150 milyar para geliyordu. Ancak, bu ay sadece 40 milyar lira geldi. Maaşlar da bu yüzden sekteye uğradı. Seçime az bir zaman kala yapılan bu hareketi ise doğru bulmuyorum. Bu yasal bir hareket değil. Cuma gününe kadar sürem var, ondan sonra sorumluluğum bitiyor; ancak yine de elimden geleni yapacağım" şeklinde konuştu.
KOCAELİ - İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2004 Çarşamba 19:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?