19
Mayıs
2024
Pazar
GEBZE - KOCAELİ

Gebze'de kaçak mazot operasyonu

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne bağlı Darıca Beldesi ile İstanbul'da düzenlenen ortak operasyonda 8 kişi, 2 gemi ve 3 kara tankerinde piyasa değeri 700 milyar lira olan yaklaşık 70 ton kaçak mazotla birlikte ele geçirildi.
Gebze Kaçakçılık ve Organize Suçlar Grup Amirliği ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışması sonucu denizdeki gemilerden gümrüksüz ve vergisiz ucuz olarak kaçak yollardan mazot alıp piyasaya süren 8 kişilik bir şebekeyi tespit etti. Ekipler önce, Gebze'nin Bayramoğlu Beldesi, Yelkenkaya Caddesi üzerindeki İş Bankası Dinlenme Tesisleri yanında bulunan boş arazide 34 BH 5385 plakalı kamyonda bulunan tanka, kıyıya yanaşan bir tekneden mazot boşaltan Mevlüt Köroğlu (32) ile Yusuf Akbaş (33) isimli şahısları suçüstü yakaladı. İçi özel hazırlanmış kamyona mazot boşaltan ve olay yerinden kaçan tekne ise yapılan çalışmalar sonucunda İstanbul Pendik Sahili'nde yakalandı. Olayla ilgisi olan Oktay Vayni (31) isimli şahıs da, Pendik Sahili'nde demirli bulunan E.D. isimli şahsa ait 'Öneren 2' isimli 90 grostonluk tankerde yakalandı.
Yakalanan şahısların yapılan ilk sorgularında, kaçak mazotu İstanbul Büyükada, Sultançiftliği ve İkitelli'de bulunan petrol istasyonlarına verdiklerini belirtmeleri üzerine, söz konusu istasyonlara yapılan baskında Metin Şirin (46), Nevruz Aktaş (29), Ayhan Kaymaz (46), Asım Çetiner ve M. Kemal Tuncil isimli şahıslar, 53 E 5379 ve 34 FBE 89 plakalı, içleri kaçak mazot dolu iki kara tankerleriyle birlikte yakaladı. Yakalanan 8 zanlı, sorgularını müteakip bugün savcılığa sevk edilirken, olayla ilgili olan 1 gemi ile kaçak mazot taşımada kullanılan 1 tekne, 2 kara tankeri ve 1 kamyona da polis tarafından el konuldu.
Operasyon sonucunda ele geçirilen toplam 68 bin 800 litre mazotun piyasa değerinin ise yaklaşık 700 milyar olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturmaya devam ediliyor.
KDCAELİ - İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2004 Perşembe 19:34:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?